Afgan göçmenlere bu kez çorba dağıttılar

13:19:44 | 2021-07-10

Ülkelerindeki iç savaş ve yoksulluktan kaçıp Avrupa’ya gitme umuduyla yollarda kalan Afgan göçmenlere sığındıkları Diyarbakır otogarında hayırseverler yemek ikramında bulunuyor. Çoğunluğunu Afganların oluşturduğu düzensiz göçmenler, otogarda yaşama tutunmaya çalışırken, onlara sürekli ikramlarda bulunan Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı bu kezde sıcak çorba ikramında bulundu.

Ülkelerinde yaşanan yoksulluk ve savaş nedeniyle ailelerini bırakarak zorlu şartlar altında geçirdikleri zorlu yolculuğun ardından Diyarbakır’da yaşama tutunmaya çalışan gelen düzensiz göçmenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Diyarbakır otogarında hayatlarını idame etmeye çalışan çoğunluğu Afganlardan oluşan göçmenlere Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı bu kezde sıcak çorba ikramında bulundu.

Aralarında Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, İl Siyasi İşler Başkanı Mehmet Hafız Kayır, İl Sosyal İşler Başkanı Mustafa Şenol, İl Tanıtma Başkanı Nesrettin Çetiner, İl AR-GE Başkanı Altay Demir, İl Kadın Kolları Başkanı Handan Tolu, Yenişehir İlçe Başkanı Recai Güzelsoy ve Teşkilat Mensubu Okan Demir’in bulunduğu Yeniden Refah Partililer otogarda bulunan göçmenlere elleriyle sıcak çorba ikram ederek onlara bir nebzede olsa şefkat elini uzattılar.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, “Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Teşkilatı Olarak Afganistan’dan şehrimize gelen mülteci kardeşlerimize çorba dağıtık. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” anlayışı ile yola çıkan partimiz bu tarz etkinlikleri sürdürmeyi devam edecektir. Seçim zamanı değil geçim zamanı hizmet etme anlayışla her kesimden halkın yanındayız. Geçtiğimiz günlerde döner ve ayran dağıtmıştık. Göçmen kardeşlerimize ikramlarımız devam edecektir” diye konuştu.




ETİKET :  

Tümü