3000 AİLEYE YARDIM ULAŞTIRDILAR

3000 AİLEYE YARDIM ULAŞTIRDILAR

09:16:11 | 2018-06-12

D.BAKIR- Kısa Adı DİSİDER olan Diyarbakır Siirtliler Derneği ve Siirt Vakfı, Mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla 3000 bin aileye gıda kolisi yardımında bulundu.

 

Başkanlığını uzun yıllar Diyarbakırspor Kulübü Başkanlığı görevinde bulunan Adnan Öktüren’in yaptığı DİSİDER ve Siirt Vakfı Diyarbakır Şubesi, Mübarek Ramazan Ayı boyunca bugüne kadar 3000 aileye gıda yardımı ulaştırdı.

Açıklamalarda bulunan DİSİDER ve Siirt Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Adnan Öktüren, şunları söyledi:
‘Yüce Rabbimiz’e, bizleri bir kez daha Mübarek Ramazan-ı Şerif ayına kavuşturduğu için ne kadar hamdetsek azdır. Yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye çıktığı, birlik ve beraberliğimizin en veciz örneklerinin yaşandığı böylesine ulvi günleri idrak etmek, kuşkusuz büyük bir mutluluk kaynağı hepimiz için.
DİSİDER ve Siirt Vakfı Diyarbakır Şubesi olarak, Mübarek Ramazan Ayı boyunca, 3500 aileye gıda kolisi yardımında bulunmayı hedeflemiştik.
Şükürler olsun ki, 3000 adet yardım kolimizi, ekonomik durumu elverişli olmayan ailelerimize ulaştırmış bulunmaktayız.


Önümüzdeki günlerde, 500 aileye daha ulaşarak, onların da kolilerini dağıtmak suretiyle, hedeflerimize ulaşmış olacağız.
Yardımlarımızı ulaştırırken, son derece sıkı ve titiz bir şekilde gerçekleştiriyoruz. 
Kimseyi rencide etmeden, dul, yetim, öksüz, engelli ve hastası bulunan, ekonomik durumu elverişli olmayan yani gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ederek, yardımlarımızı kapılarına kadar ulaştırıyoruz. Bu noktada, bizlere gönül birlikteliği yaparak çalışmalarımıza katkı sunan bütün paydaşlarımıza, emeği geçen bütün gönüldaşlarımıza teşekkür ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz.

Aldığımız hayır duaları, bizim için tarifi imkânsız bir mutluluk kaynağı ve motivasyon kaynağımızdır. Kısmet olursa, bu yardım çalışmalarımızı geleneksel hale getirip, önümüzdeki yıllarda çok daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. 
Bu duygu ve düşüncelerle, kadirşinas halkımızın Mübarek Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı en halisane duygularımızla kutluyor, bu müstesna günlerin tüm İslam Alemi’ne, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günlere vesile olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyoruz’.


DERMAN BABA ACU: BU TÜR ÇALIŞMALARA DESTEK OLUNMALI

Öte yandan, 37 yıla yakındır, Diyarbakır ve Bölgemiz genelinde yaptığı sayısız yardım çalışmalarıyla tanınan ve vatandaşların ‘Derman Baba’ ünvanıyla andığı Yılmaz Acu, bu tür hayır hasenat çalışmalarına, toplumun bütün kesimlerinin destek olması gerektiğine dikkati çekti.
Açıklamalarda bulunan Derman Baba Yılmaz Acu, şunları söyledi:
‘DİSİDER ve Siirt Vakfı Diyarbakır Şubesi, Mübarek Ramazan Ayında yaptığı bu çalışmayla, haklı olarak gönüllerde taht kurdu. Derneğin Başkanı, değerli ağabeyim Adnan Öktüren’i uzun yıllardır tanırım. Ekonomik durumu uygun olan hayırsever vatandaşlarımız, bu tür yardım çalışmalarına katkı sunarak, çok daha fazla sayıda insana ulaşılmasına vesile olabilirler. Bildiğiniz gibi, Diyarbakır İlimizde ekonomik durumu elverişli olmayan vatandaşlarımızın sayısı bir hayli fazla.


Bu nedenle hepimize büyük görevler düşmekte. Böylesi sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın eğitimlerini tamamlayarak hayata atılmalarına katkıda bulunabiliriz. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde, hiçbir geliri olmayan ailelerimizin çocuklarına, ayakkabı ve bayramlık kıyafet temin ederek, çocuklarımıza çifte bayram yaşatmak isteyen herkesi, böylesi hayır hasenat çalışmalarına duyarlılık göstererek, katkı sağlamalarını temenni ediyorum. Bu vesileyle, bir kez daha Sayın Adnan Öktüren ve onun şahsında bütün DİSİDER mensuplarına teşekkür ediyor, bu hassasiyetlerinden dolayı kutluyorum.’

 

 

HABER.YILMAZ ACU
 




ETİKET :   DİSİDER ve Siirt Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Adnan Öktüren Mübarek Ramazan Ayı boyunca 3500 aileye gıda kolisi

Tümü