AK Parti Bağlar İlçesi'ne Bedirhan Akyol'u Aday Gösterdi

AK Parti, Diyarbakır'ın ilçe belediyeleri için aday adaylarını belirledi. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin Bağlar İlçesi'ne aday gösterdiği isim ise Zana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı, Diyarbakır Spor 1968 Kulüp Başkanı ve Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu Bedirhan Akyol oldu.

14:05:08 | 2024-02-07

17 yaşında hem kulüp başkanlığı hem de sporculuk yaparak kentte tanınmaya başlayan Akyol, enerjisini ve maddi olanaklarını kentin insanları ve sporcuları için seferber ediyor. Ayrıca, her yıl düzenli olarak sokak çocuklarına spor malzemesi yardımlarında bulunarak ve gönülleri kazanarak, toplumda önemli bir yere sahip oldu. Akyol, ayrıca Kick Boks Dünya İkinciliğine kadar yükselen sporcunun yetişmesini sağladı.

Bedirhan Akyol, görev yaptığı süre zarfında sporun barış ve kardeşlik olduğunu vurgulayarak, mesafeleri ortadan kaldırdığını, kulüpler ve kentler arasında yeni kardeşlik köprüleri ve dostluklar inşa edilmesine zemin hazırladığını ifade etti. Akyol, sporun içinde şiddetin yeri olmadığını ve görev yaptığı süre zarfında bu ilkeyi daima savunduklarını belirtti. Haklarının hiçbir zaman hukuki yollardan arayarak sporun ve sportif karşılaşmaların birleştirici ve kaynaştırıcı gücünden faydalanılması gerektiğine dikkat çekti.


AK Parti'nin Bağlar İlçesi'ne Bedirhan Akyol'u aday göstermesi, spor camiasında ve Bağlar ilçesi sakinleri arasında memnuniyetle karşılandı. Akyol'un adaylığı, kentte sporun ve genç sporcuların geleceği için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.



BEDİRHAN AKYOL KİMDİR?


1969 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Akyol, ilkokulu Kayapınar’da okudu. Ali Emri Ortaokulu ve lisesinde orta eğitimini tamamlayan Akyol, 1986 yılında Tarımspor kulübüne başkan oldu. 1993 yılında sonra hem futbol, kelimenin tam anlamıyla hayatı oldu ve uzun seneler kulüp başkanlığı yaptı.


1996 yılında Çukurova Üniversitesi Tarım Makineleri bölümünde okuyan Akyol, 1997 yılında Tarımspor kulübünü Kayapınar Belediyesi’ne hibe etti. Aynı zamanda futbolun yanı sıra Diyarbakır’da müteahhitlik yapan Akyol, 1998 yılında Diyarbekirspor Kulübü’nün başkanlığı ve Çaykur Bölge Müdürlüğü Sendika Başkanlığı yaptı.


Öte yandan Akyol, 2010 yılında Beşyüzevlerspor adını değiştirerek Yeni Diyarbakırspor Kulubü ismini yaptı daha sonra ise  değiştirerek, Yeni Diyarbekirspor Kulübü olarak düzeltti. Akyol, Diyarbakırspor 1968 Kulüp Başkanlığı görevini de uzun yıllar başarıyla yürüttü. Şuan Diyarbekirspor kulübü Kurucu Başkanı olarak devam ediyor.

ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :   AK Parti Bağlar İlçesine Bedirhan Akyol Aday Gösterdi

Tümü