Aksu’dan Öğretmenler Günü Mesajı

İSTANBUL- Türkiye Milli paralimpik Komitesi Başkanı Avukat Dr. Murat Aksu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, yayınladığı mesajında, ‘eli öpülesi öğretmenlerimizin bu özel günlerini kutluyor, hepsini saygıyla selamlıyorum’ dedi.

13:43:09 | 2023-11-23

Murat Aksu, mesajında, duygularını şöyle dile getirdi:
24 Kasım 1928 tarihinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği günü, 1981 yılından itibaren, her yıl, hep birlikte "Öğretmenler Günü" olarak kutlamaktayız.

Eğitim, geleceğimizi doğru bir şekilde inşa etmemize olanak sağlayan en önemli etkendir. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak, eğitim sistemimizi geliştirmek ve eğitim hizmetlerinin kalitesini her aşamada yükseltmekle mümkün olacaktır.

Bu anlamda en büyük görev de öğretmenlerimize düşmektedir. Milletlerin ruh ve karakterini şekillendirmede, öğretmenler etkin bir rol üstlenmektedir. Bunu en iyi biçimde yapabilmek için de öğretmenlerimizin çağı yakalamış, gelişme ve yeniliklere açık, kendini devamlı yenileyen bir yapıda olması gerekmektedir. İstenmeden de olsa insan eğitiminde yapılacak bir hata, sadece yetiştirilen bireye zarar vermeyecek, aynı zamanda toplumun geleceğini de olumsuz yönde etkileyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; cesaretini ve özgüvenini hiç bir zaman yitirmeyen fedakâr ve onurlu, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti içinde olan öğretmenlerimize, bu vesileyle bir kez daha sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Bu anlamlı günde ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimize; Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor, görev başındaki öğretmenlerimize aile ve öğrencileriyle birlikte sağlıklı, mutlu, başarılı ve huzur dolu yarınlar diliyorum.




ETİKET :   Murat Aksu Türkiye Milli paralimpik Komitesi Başkanı

Tümü