AVUKAT DR. MURAT AKSU’YA, TFF BAŞKANLIĞI İÇİN KULÜPLERDEN DESTEK

D.BAKIR/ İSTANBUL/ Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Haziran ayının son haftasında genel kurula gidecek. Yaklaşık üç hafta sonra yapılacak olan TFF Genel Kurulu öncesi, kulisler, bir hayli hareketlenirken, başkan adaylarının isimleri de netleşmeye başlıyor.

13:55:36 | 2023-06-04

Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki mevcut federasyonda başkan vekili olarak görev yapan ve kulüplerin takdirini kazanan Av.Dr.Murat Aksu’ya birçok kulübün başkan ve yöneticilerinden aday olması yönünde telkinler var.

Diyarbakır’ın gurur kaynağı isimlerden olan, uzun yıllar İçişleri Bakanlığı yapmış olan Abdülkadir Aksu’nun oğlu olan Murat Aksu’ya, Spor Toto Süper Lig’in yanı sıra, Spor Toto Birinci Lig ve TFF İkinci Ligde mücadele eden birçok kulüp destek veriyor.


Bunun yanı sıra, geçmiş dönemlerde görev yapmış bazı TFF başkanları, Futbolcu Dernekleri, Antrenörler Derneği, Hakem ve Gözlemci Dernekleri, Amatör Spor Konfederasyonu ve Engelli Futbol Federasyonlarının da, Murat Aksu’yu, TFF başkanı olarak görmek istedikleri belirtiliyor.


Türkiye Futbol Federasyonu başkan vekilliğinin yanı sıra, uzun yıllar Beşiktaş Kulübünde de üst düzey görevlerde bulunan Murat Aksu’nun, TFF başkanlığı için en ideal isim olarak görüldüğü ifade ediliyor.



Gerek Kulüp başkanları ve yöneticileri, gerekse futbol camiamızın bileşenleri, Murat Aksu’nun, mütevazı kişiliğinin yanı sıra, uzun zamandır futbol ailesinin içinden biri olması nedeniyle, TFF başkanlığını başarıyla icra edebileceğini belirtiyorlar.

Bunun yanı sıra, birçok kulübün taraftar dernekleri de, Murat Aksu’nun iyi bir ekip kurarak, futbolumuzun adeta kangrenleşmiş sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üreterek, ülkemiz futboluna çağ atlatacağı görüşünde birleşiyorlar.
Henüz kamuoyuna konuyla ilgili bir açıklama yapmayan Murat Aksu’nun önümüzdeki birkaç gün içinde kararını vererek, düzenleyeceği basın toplantısıyla görüşlerini deklare edeceği belirtiliyor.


İŞ HAYATI VE YÖNETİCİLİK KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Son derece parlak bir iş hayatı ve tecrübesi bulunan Murat Aksu, 24 Temmuz 1969 tarihinde dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans eğitimi alan Murat Aksu, uzun yıllar başarıyla İçişleri Bakanlığı yapan Abdülkadir Aksu'nun oğludur.

Aksu, Yüksek lisansını ise Oklahoma City University'de İşletme Yönetimi üzerine tamamladı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme Yönetimi ve Organizasyonu üzerine doktora yaptı.
Aksu, sırasıyla şu kurumlarda görev yaptı:

Aksu Çalışkan Beygo Avukatlık Ortaklığı, Kurucu Ortak (2001-)
Kalyon Grup, Genel Koordinatör (1999-2001)
Kalpeks Dış Ticaret A.Ş., Genel Müdür Yardımcısı (1997-1999)
Demirören Enerji A.Ş., Danışman (1996-1997)
Kalyon Plastik A.Ş., İstanbul Koordinatörü (1995-1996)


HABER: YILMAZ ACU




ETİKET :   Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Haziran Ayının Son Av.Dr.Murat Aksu

Tümü