Başkan Aksu’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Türkiye Milli paralimpik Komitesi Başkanı Avukat Dr. Murat Aksu, yayınladığı mesajda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

19:37:30 | 2023-10-28

‘Cumhuriyetimiz’in kuruluşunun 100 üncü. Yıldönümü dolayısıyla, millet olarak büyük bir coşku, mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Türkiye Milli paralimpik Komitesi Başkanı Avukat Dr. Murat Aksu, mesajında şunları söyledi: ‘Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, Milli Mücadelemiz’i başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de ‘Milletimizin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, topyekün mücadeleyle bağımsızlığımızı taçlandıran ve aynı zamanda bizlere bırakılmış en önemli mirastır. 
 

 
Cumhuriyet, aynı zamanda şanlı ecdadımızın her türlü olanaksızlığa rağmen, hürriyet ve istiklal ve Vatan Aşkıyla yanıp tutuştuğu ve bu uğurda, İman ve Azim’le giriştiği kutlu bir kahramanlığın ardından elde edilmiş zaferin sonucudur. Bu şanlı zaferin sonucunda, Cumhuriyetimiz’in değerlerini, demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren ecdadımız, barışı esas alan dış politikasıyla, köklü tarihi geçmişi, son derece ihtişamlı ve zengin kültürü ve dünya genelinde öneme haiz jeopolitik konumuyla, bölgemiz ve dünyanın parlayan yıldızı haline gelmiştir. 600 yıla varan bir Cihan Devleti’nin küllerinden doğan, şanlı Cumhuriyetimiz’e sahip çıkmak, devletimiz ve aziz halkımızın geleceği için gayret göstermek, yeri geldiğinde fedakârlık göstermek, hepimizin asli görevleri arasındadır. 
 

 
Aziz Milletimiz, Cumhuriyetimiz’e, demokrasimize ve Milli İrademiz’e yönelik tehditleri bertaraf edeceğini ve bu değerlerine son nefesine kadar bağlı kalacağını bugüne kadar göstermiş, bundan sonra da göstermeye devam edecektir. Bu duygularla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100 üncü. yıldönümünü bir kez daha en halisane duygularımla kutluyor, başta Cumhuriyetimiz’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz tüm şehitlerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle yad ediyoruz’.




ETİKET :   Türkiye Milli paralimpik Komitesi Başkanı Avukat Dr. Murat Aksu

Tümü