Başkan Bahadıroğlu’ndan Mardin’e Tıp Fakültesi talebi

Gelecek Partisi Mardin İl Başkanlığı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Tacettin Bahadıroğlu, 30 büyükşehir içerisinde tıp fakültesi olmayan tek büyükşehi r olduğunu belirterek Mardin’e Tıp Fakültesi yapılması talebinde bulundu.

16:00:30 | 2021-02-08

Tıp Fakültesinin yanı sıra fakülte içerisinde Ağır ve Diş Sağlığı Cerrahi Bölümü’ne de ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Bahadıroğlu yetkililerin bir an önce buna çare bulması gerektiğini savundu.

Gelecek Partisi Mardin İl Başkanlığı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Tacettin Bahadıroğlu, 1 milyonu aşkın nüfusuyla 3. basamak sağlık kuruluşu olmayan tek şehrin Mardin olduğunu belirterek “Nüfus ve gelişmişlik bakımından Mardin’den geride olan il ve ilçelerde tıp fakültesi mevcuttur.




Mardin ilimizde tıp fakültesine ve fakülte içerisinde Ağız ve Diş Sağlığı cerrahi bölümüne ihtiyaç duyulmaktadır. Mardin ili 1 milyon nüfuslu bir ilimiz ve yıllık bazda binlerce hasta kronik hasta ölümcül hasta bulunmaktadır.


Hem ulaşım hem maddi amaçlı ayrıca milli gelirimize zarar veren kangrenleşmiş bir sorun yaşamaktadır. Devletin bir an önce bu konuya bir el atması gerekiyor ve şehrimize bir an önce Tıp Fakültesi kurulması ve fakülte içerisinde Ağız ve Diş Sağlığı Cerrahi bölümü oluşturması konusunda hassasiyet göstermesi gerekiyor” diye konuştu. 


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :  

Tümü