Başkan Kalkan'dan 1 Mayıs bahar bayramı mesajı

Tüm emekçilerin anlamlı gününü kutlayan Kalkan kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: "Emeğiyle hayatını kazanan, alın teriyle geçimini temin eden ve milletçe elde ettiğimiz toplam milli gelire büyük katkılar sağlayan milyonlarca çalışanımızın gururla idrak ettikleri anlamlı bir günün içindeyiz.

16:31:50 | 2023-05-01

Helal kazancını elde etmenin arayışında olan ve emeğinden başka herhangi bir gücü olmayan kardeşlerimizin, millet ve devlet hayatında yeri doldurulamaz önem ve kıymeti bulunmaktadır. Ülkemizin her bir köşesinde sahip oldukları en önemli değer olan emekleriyle, milletimizin ihtiyaçlarını karşılayan, beklentilerini gideren, dayanışmanın ve birlikte çalışmanın güzelliklerini sergileyen emekçilerimizin, sosyal ve ekonomik hayatta büyük payları vardır. Yılların ihmali ve vurdum duymazlığı ile hayat standartları sürekli gerileyen işçilerimizin layık oldukları sosyal konumdan ve ekonomik seviyeden çok uzak olduklarını söylemek hiç yanlış olmasa gerek.

 

Emeğinden başka bir gücü olmayan, rızkını alın terinden çıkaran milyonlarca çalışanımızın yalnızca bugünle hatırlanması ve gündeme gelmesi doğru bir bakış açısı olmayacaktır. Emekleriyle geçinen; karşılarına çıkan birçok zorluğa göğüs germeye çalışan Emekçilerimizin, biriken sorunlarının çözümlenerek,hak ettikleri ekonomik ve sosyal şartlara bir an önce kavuşturulmaları çok önemlidir. Bu anlamda, siyasi sorumluluk taşıyanlar, emeğin gerçek değerinin yalnızca ücretle değil, insan olmanın gerektirdiği her türlü imkana kavuşabilecek şartların oluşmasıyla sağlanabileceğini iyi bilmelidirler. Bu duygu ve düşüncelerle,bu anlamlı günlerinde Emekçilerimizin '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tüm içtenliğimle kutlar,tüm Emekçilerimizin, hak ettikleri sosyal ve ekonomik seviyeye bir an önce kavuşmalarını dilerim."

 

“Türkiye’mizi Gazi Mustafa Atatürk’ün gösterdiği muasır uygarlıklar seviyesine çıkarma idealini yok etmek isteyenler var. Türkiye’yi umutsuz, idealsiz bırakmak isteyenler var. Türkiye’yi dağınık bir Ortadoğu ülkesi olarak hayal edenler var. Türkiye’nin 100 yıllık aydınlanma dinamiği onların en büyük engeldir. Onların önündeki en büyük engel, sizlersiniz, bizleriz.Çocuklarımızın yaşayacağı, çocuklarımızı büyüttüğümüz ülkeyi üçüncü dünyaya mahkum etmek, ekonomisi verimsiz, demokrasisi yok edilmiş bir ülkeye dönüştürmek isteyenlerin önündeki en büyük engel Atatürk ve aydınlanma önderleriyle geliştirdiğimiz dünyadaki en üst düzey ülkeleri yakalama, geride bırakma, müreffeh, demokratik, çoğulcu bir ülkede yaşama idealimizdir. Bu duygularla 1 Mayıs İşçi Bayramımız kutluyorum. Müreffeh, üreten, paylaşan, demokrasisi daha gelişmiş, hak ve özgürlükler şeması daha zenginleşmiş, geleceğe umutlu bakan bir Türkiye Cumhuriyeti içinde daha nice 1 Mayısları kutlamayı temenni ediyorum.”
Göktürk Tugayı ocakları
Genel Başkanı
Mustafa kalkan




ETİKET :   Mustafa kalkan Göktürk Tugayı ocakları

Tümü