BAYRAMLAR, SINIRSIZ RAHMANİ LÜTUFLARI BERABERİNDE GETİRİR

D.BAKIR/ Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Başkanı Mehmet Bozkuş, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, bütün İslam Âlemi’nin Bayramı’nı kutladı.

21:10:42 | 2023-04-20

MÜSİAD Diyarbakır Başkanı Mehmet Bozkuş, mesajında ‘hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğinde’ bulunarak, şu görüşlere yer verdi:
‘Cenab-ı Allah; başta ülkemiz olarak üzere bütün İslam Âlemi’ne nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip eylesin.


Unutmamak gerekir ki, bizlere ulaşan bütün iyilikler Yüce Allah'tandır, Bütün kötülükler ise nefistendir. Bu nedenle, ulvi duygularımızın bütün bedenleri kapladığı bu müstesna günleri en iyi şekilde değerlendirerek, Bayramın manevi havasını çocuklarımız ve tüm sevdiklerimizle beraber doya doya yaşamaya gayret edeceğiz. Bayramlar sinesinde sayısız bereket, nimet ve özlem barındırır. Yarınlara daha bir iç huzurluğu ve gülümseyerek bakarız. Hoş geldin, şerefler getirdin Mübarek Bayram.


İslam kardeşliğinin en güzel şekilde tezahür ettiği anlar olan Bayramlar, oldukça geniş bir katılım ve manevi coşkuyla eda edilen bayram namazlarıyla, sevinci, coşkuyu, neşe ve huzuru ilan eden Tekbir’leriyle, Müslümanların birlik, dirlik, arınma ve hayatımızın dönüm noktasının olması için yapılan vaaz, hutbe ve dualarıyla eda edilen ibadet günleridir.


Son dönemde yaşadığımız bulaşıcı hastalıklar ve doğal afetlerde hayatını kaybedenler ile, bütün vefat etmişlerimize, Cenab-ı Allah’tan rahmet ve merhamet diliyoruz.
Ramazan Bayramı, Hz. Peygambere (S.A.V.) Risalet vazifesinin verilişinin, Kur’an-ı Kerim’in kâinatı şereflendirişinin, yani İslâm’ın doğuşunun müjdelendiği özel ve ayrıcalıklı bir zaman dilimlidir.
Bu duygu ve düşüncelerle Mübarek Ramazan Bayramını kutlar, başta Filistin’de yaşanan insanlık dışı ve vahşet dolu görüntülerin sona ererek, dünyada yaşanan bütün zulümlerin sona ermesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum’.




ETİKET :   D.BAKIR/ Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Başkanı Mehmet Bozkuş

Tümü