‘BU GURUR BÜTÜN ÖĞRETMENLERİMİZİN’

D.BAKIR- Efebey Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Efrahim Akkoyun , ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesajda, Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Bugün son derece gururlu ve bir o kadar da mutlu olduğunu belirten Efebey Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Efrahim Akkoyun , mesajında duygularını şöyle dile getirdi: ‘Öğretmenlik insanlık tarihi kadar eski, eski olduğu kadarda önemli bir meslektir. Bir toplumun bilimsel, sosyal, kültürel, ekonomik yönden kalkınabilmesi ve her alanda müreffeh olabilmesi öğretmenlerin çaba ve gayretlerine bağlıdır.

 

 

Nitekim, Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk “Bir millet kültür ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin sürekli sonuçlar vermesi, ancak kültür ordusunun varlığına bağlıdır. Öğretmenler!.. Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” demek suretiyle, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak öğretmenlerin ne denli bir öneme haiz olduğuna işaret etmiştir.

 

Toplumsal yaşantımızda saygın bir yeri olan, değerli öğretmenlerimizin yetiştirdiği çocuklarımız, ülkesine, milletine, milli ve manevi değerlerimize yürekten bağlı, kendine güvenen, okuyan, araştıran, sorgulayan, güzel ahlak ve sorumluluk sahibi kişilikli bireyler olarak ülkemizi gelişmiş ülkeler içerisinde söz sahibi yapacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikal etmiş, tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, Yüce Allah’tan; emekli öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu mutlu bir yaşam, vazifesini icra etmekte olan öğretmenlerimize de bir ömür boyu başarılı vazifeler icra etmelerini niyaz ediyorum’.