Dermanbaba talep etti, Başkan Danışman yerine getirdi: Minik Erkan engelli aracına kavuştu

Merkezi İstanbul’da bulunan Uluslararası Yardım Eli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman depremde hayatını kaybeden Diyarbakır Yardım Eli Derneği temsilcisi Mustafa Sürer'in annesi Sakine, kardeşi Ömer Sürer’in taziyesine katılmak üzere Diyarbakır’a geldi. Diyarbakır’da yaptığı yardımlarla tanınan Dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu ile de bir arayada gelen Başkan Danışman, Acu’nun talebi doğrultusunda ihtiyaç sahibi bir çocuğa tekerlekli sandalye hediye etti.

15:56:14 | 2023-02-24

Uluslararası Yardım Eli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman yaşanan deprem sonrası taziye ziyareti için Diyarbakır’a geldi. Bir dizi ziyaretlerde bulunan ve depremde hayatını kaybeden Diyarbakır Yardım Eli Derneği temsilcisi Mustafa Sürer'in annesi Sakine, kardeşi Ömer Sürer’in cenazesine katılan Başkan Danışman, ilk okul 3. Sınıf öğrencisi engelli 10 yaşındaki Erkan K.’nın da isteğini geri çevirmedi. Diyarbakır’da yaptığı insani yardımlarla lakabı Dermanbaba olarak bilinen Yılmaz Acu 10 yaşındaki yürüme engelli Erkan K.’nın engelli aracı talebini Başkan Danışman’a iletti. Acu’nun bu talebine kayıtsız kalmayan Başkan Danışman, Erkan K. İçin engelli aracı hediye etti.

‘ACILARI PAYLAŞMAK ADINA DİYARBAKIR’A GELDİK’

Diyarbakır’da deprem nedeniyle yıkılan binaları da gezdiklerini belirten Başkan Danışman, “Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizi etkileyen deprem hepimizi derinden yaraladı. Diyarbakır Yardım Eli Derneği temsilcimiz Mustafa Sürer'in annesi  Sakine , kardeşi Ömer Sürer’in de depremde enkazın altında kalarak vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrendik. Kendisine başsağlığı dilemek acısını paylaşmak adına Diyarbakır’a geldi. Diyarbakır'da deprem de yıkılan binaları gezdik. Acımız büyüktür. Depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralılara da şifalar diliyorum” dedi.


MİNİK ERKAN’A ENGELLİ ARACI

Dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu’nun da kendisinden bir engelli kardeşimiz için engelli araç talebinde bulunduğunuda sözlerine ekleyen Başkan Danışman, “Diyarbakırlı hayırsever insan Dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu 10 yaşında doğuştan engelli bir kardeşimiz için engelli aracı talebinde bulundu. Bu talebi geri çeviremezdik, hemen Erkan isimli minik kardeşimizin talebini yerine getirdik. Erkan artık engelli aracıyla okula rahat gidip gelebilecek” diye konuştu.

‘OĞLUMUN SEVİNCİ GÖRÜNMEYE DEĞER’

Oğlunun doğuştan engelli olarak doğduğunu belirten ve kendilerine destek olan Acu ve Başkan Danışman’a teşekkür eden Baba Mehmet K. “Oğlum Erkan engelli olarak doğdu. Hergün okula getirip götürüyorum. Bizde durumumuzu Diyarbakır’da hayırseverliğiyle tanınan Yılmaz Acu’ya ilettik. Yılmaz Acu Beyefendi de Yardım Eli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman ile görüşmüş. Sayın Başkanda bize hemen çok güzel bir engelli aracı aldı kendilerinden Allah razı olsun. İmdadımıza Yardım Eli Derneği Başkanı Dr.Sadık Danışman beyefendi yetişti. Allah kendisinden razı olsun, ne kadar dua etsek azdır çocuğumu sevindirdiler Allah’ta kendilerini sevindirsin araba gelince oğlumun sevinci görmeye değerdi  çok mutlu oldu. Allah’ta kendilerini mutlu etsin  çok dua edeceğiz” diye konuştu.

DAHA ÖNCEDE DEFALARCA YARDIMCI OLDU

Başkan Danışman’ın daha öncede defalarca ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduğunu belirten Yılmaz Acu ise, “Değerli büyüğümüz Yardım Eli Derneği Genel Başkanı Dr Sadık Danışman ağabeyimize konuyu anlattım sağolsun hemen alalım dedi ve engelli aracını alıp bize teslim etti. Allah razı olsun kendisinden. Bizler daha önceleride kendilerine defalarca ihtiyaç sahiplerinin sorunlarını anlatıyorduk ve yardımcı oluyorlardı. Bu minik kardeşimizinde talebini geri çevirmedi engelli arabası temin etti. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Kıymetli ağabeyim Sadık Başkanım telefonunun bizde olduğunu acil ihtiyaç sahibi olursa kendisine hemen bilgi vermemizi ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını da tembih etti. Kendisinden Allah razı olsun” diye konuştu.




ETİKET :   Dermanbaba Talep Etti Başkan Sadık Danışman Yerine Getirdi: Minik Erkan Engelli

Tümü