Diyarbakır'da çocuk nöroloji branşında doktor sorunu devam ediyor

Diyarbakır'da yaşayan binlerce aile, çocuklarının nörolojik sorunları için çare ararken karşılarına çıkan engellerle mücadele ediyor. Kentte, çocuk nörolojisi alanında uzmanlaşmış doktor bulunmaması, aileleri mağdur ediyor.

19:04:22 | 2024-02-15

Diyarbakır'daki hastanelere başvuran binlerce aile, çocuklarının nörolojik rahatsızlıklarının tedavisi için yardım arıyor. Ancak, yaklaşık iki milyon kişilik nüfusa sahip olan kentte sadece bir çocuk nöroloğunun görev yapması, ciddi bir doktor açığını ortaya koyuyor. Bu durum, çocuklarının sağlık sorunlarıyla başa çıkmak isteyen aileleri büyük zorluklarla karşı karşıya bırakıyor.


Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bulunan tek çocuk nöroloğu, yoğun talep nedeniyle randevu almanın neredeyse imkansız olduğu bir durum yaratıyor. Kamu hastanelerinde ve özel sağlık kuruluşlarında çocuk nöroloji alanında uzmanlaşmış doktor bulunmaması, çevre illerden gelen hastaları da etkiliyor.


Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, maddi imkansızlıklar nedeniyle çaresizlik içinde kalıyor. Özel muayenehanelerde yapılan tedaviler için talep edilen muayene ücreti 3 bin TL, EEG çekimi bin TL toplam muayene 4 bin TL’ye denk gelirken, dar gelirli aileleri ekonomik olarak zorluyor.


Diyarbakır'da çocuk nöroloji branşında yaşanan doktor eksikliği, sadece bu şehirde yaşayanları değil, çevre illerdeki vatandaşları da etkiliyor. Yetkililerin bu konuya acilen müdahale etmesi ve çocukların sağlık hizmetlerine erişimini sağlayacak adımlar atması bekleniyor.

 




ETİKET :   Diyarbakır çocuklarının nörolojik çocuk nöroloji

Tümü