Diyarbakır’dan Kürdistan Bölgesi’ndeki kuyumculara davet

Erbil ve Süleymaniye’yi ziyaret eden Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası heyeti, Kürdistan Bölgesi’ndeki kuyumcuları, 5-7 Mayıs'ta Diyarbakır’da düzenlenecek kuyumculuk fuarına davet etti.

20:57:32 | 2023-04-09

Mezopotamya Kuyumculuk, Kuyum Makineleri ve Franchise Fuarı, 5-7 Mayıs tarihlerinde Diyarbakır’da düzenlenecek.

 

Beraberindeki heyetle Süleymaniye kentini ziyaret eden Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mehmet Yüksel, Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

 

detail-photo-fancybox-0

 

Diyarbakır’daki fuara Heval Ebubekir’i de davet eden Mehmet Yüksel, “Ticarette, özellikle de kuyumculuk alanında buradaki kuyumcular ve Diyarbakır’dakileri yan yana getirmeyi ve böylece ticaretimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Aynı milletiz, ticaretimizi birlikte geliştirelim. Kürdistan’daki tüm kuyumcuları fuara davet ediyor ve bunun sürekli olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

 

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’ndan yapılan uçuşlara Türkiye hava sahasının kapalı olduğuna dikkat çeken Heval Ebubekir ise, “Hava sahası açılmazsa fuara eşeklerle gelmek zorunda kalacağız” diye belirtti.


 

Süleymaniye ziyaretinde Mehmet Yüksel’e eşlik eden Erbil Kuyumcular Sendikası Sözcüsü Hendirîn Wertî de Süleymaniye Havalimanı sorununun çözülmesini umduklarını aktararak Süleymaniye’den seyahat edeceklerin sorun çözülene kadar Erbil Havalimanı’nı kullanabileceklerini kaydetti.


Kaynak: Mücadele Gazetesi




ETİKET :   Erbil Ve Süleymaniye’y I Ziyaret Eden Diyarbakır Kuyumcular Ve Sarraflar

Tümü