DİYARBAKIR İL SAĞLIK VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ’NİN ÇOK YÖNLÜ ÇALIŞMALARI

D.BAKIR/ Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile oldukça geniş katılımlı, Psikososyal Eğitim Destek Programları kapsamında, ‘Psikoeğitim Seminerlerinin’ ilki gerçekleştirildi.

15:18:16 | 2022-05-30

Seminere Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Abidin Tüzün, Dicle Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Ertuğrul, Çocuk Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Semih Canpolat, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Asena, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Günay Kozan, Adli Tıp Kurumu Başkanı Eren Akgündüz katılım sağladı.



Oldukça yoğun bir ilginin olduğu seminere, Sağlık ve Eğitim camiasının bileşenleri, davetliler, yerel ve ulusal basın camiasının temsilcileri de katıldı. İki gün boyunca devam edecek olan sempozyumda, Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk ve Ergen Koruyucu Ruh Sağlığı Biriminin tanıtımı ve işleyişi, birimde verilen hizmetler ve hakkında bir sunum yapıldı.

Ayrıca, sempozyuma katılım sağlayan rehber öğretmenlere yönelik olarak, öğrencilerde yol gösterici ve farkındalık sağlamak amacıyla, Anksiyete Bozuklukları ve sınav kaygısı konuları Uzman Psikiyatrist Eyaz Karay ve Hüseyin Tunca tarafından geniş kapsamlı olarak anlatıldı.



Bunun yanı sıra, Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk İzlem Merkezinde görev yapan Uzman Psikolog Ferit Karadaş ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Erdal Karalar tarafından İhmal ve Çocuk İstismarı ile Çocuk İzlem Merkezi İşleyişi konularına değinildi.

Seminere katılan Eğitim ve Sağlık camiası mensupları ile davetliler, Diyarbakır İl Sağlık ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile, Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin, ortaklaşa organize ettikleri bu tür çalışmaların son derece verimli ve bilgilendirici olduğunu belirterek, şunları söylediler:


‘Diyarbakır İl Sağlık Müdürümüz Dr. Cihan Tekin ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Küçükali, göreve geldikleri günden bu yana, halkımıza olabildiğince faydalı olabilmek noktasında, bu tür bilimsel içerikli çalışmalar organize etmekteler. Anne ve babaların da katıldığı ve çok faydalı geçen bu tür seminerlerde,


yaşanmış hayat hikâyelerinden de örnekler sunularak, katılımcıların konuları daha iyi anlamaları sağlanıyor. Geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımız için yapılan bu tür Eğitici ve Bilgilendirici Seminerlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz’.

HABER. YILMAZ ACU

 




ETİKET :  

Tümü