Diyarbakır Kuyumcular Odası’ndan bir ilk!

Diyarbakır Kuyumcular Odası (DİKO), kuyumcu esnafının etik kurallara uymasını sağlamak için "Marka Tabela" uygulamasını başlattı. DİKO Başkanı Mehmet Yüksel, kuyumcu sektörünün marka değerini ve esnafa olan güveni artırmak amacıyla böyle bir uygulama başlattıklarını bildirdi.

11:42:41 | 2023-08-13

Diyarbakır Kuyumcular Odası (DİKO), kuyumcu esnafına olan güveni artırmak üzere yeni bir uygulama başlattı. DİKO Başkanı Mehmet Yüksel, "Diyarbakır’da uygulamaya başlattığımız yeni marka tabelamız ile odamızın etik kurallarına uyum sağlayan, kuyumculuk mesleğini doğru şekilde yürüten esnafımızın arkasında duracağız. Müşterilerin gerçek kuyumcuları bulmasını sağlayacağız" diye konuştu.

MARKA TABELA İÇİN NELER GEREKİYOR?

Marka tabela için bazı kriterler belirlediklerini anlatan Yüksel, "Bildiğiniz üzere mesleğimiz ile ilgili yasal boşluklar mevcut buna pratik bir çözüm oluşturmak amacıyla MARKA tabelamızı uygulamaya başlamış bulunmaktayız. Bu tabelayı almak için Oda denetimini serbestçe yapabilecek. İşyerinizde mutlaka Kamera kaydı zorunlu olacak.




Taşlı Yaylı hiçbir ürün olmayacak. Patentsiz ürün olmayacak. İkinci el ürün olmayacak. 17 maddeye net uyum içinde olunacak. Bir denetim ekibi gelip tüm incelemeleri yapacak eğer tüm eksiklikler giderilmiş ise tabela onayı verilecek. Bütün çabamız Kuyumculuk mesleğini hak ettiği değere ulaştırmak, bu noktada bizi destekleyen değerli esnaflarımıza özellikle teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.





ETİKET :   DİKO Başkanı Mehmet Yüksel Kuyumcu Sektörünün

Tümü