Diyarbakır Tanıtım Günleri, Rekor Katılımla Gerçekleşti

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve DİTAV İstanbul Şubesi işbirliğiyle düzenlenen "Diyarbakır Tanıtım Günleri"ne, 14-17 Aralık tarihlerinde rekor katılım sağlandı.

19:33:55 | 2023-12-18

Etkinlik kapsamında, kentin kültürünü, gastronomisini ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe 500  binin üzerinde vatandaş katıldı.



Diyarbakır'ın tarihî ve turistik zenginliklerini, geleneksel el sanatlarını ve kültürel mirasını tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlik, İstanbul'da yaşayanlara Diyarbakır ile daha yakın bir bağ kurma fırsatı sundu.







Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) İstanbul Şube Başkanı Aydoğan Ahıakın, 500 binin üzerindeki ziyaretçiye, Diyarbakır'ın tarihî mekânlarını keşfetme ve geleneksel el sanatlarını deneyimleme imkanı sağladıklarını ifade etti.



Başkan Ahıakın, etkinliğin Diyarbakır kültürünü ve zenginliklerini geniş kitlelere tanıtmak adına önemli bir platform olduğunu vurgulayarak, "İstanbul'da yaşayanları Diyarbakır ile daha yakın bir şekilde buluşturduk.





Tanıtım günleri, kentimizin tarihî, kültürel ve turistik değerlerini geniş kitlelere aktarma amacı taşıdı. Bu etkinlikle Diyarbakır'ın güzelliklerini, lezzetlerini ve kültürünü İstanbul'daki hemşehrilerimize daha yakından tanıtmayı hedefledik" şeklinde konuştu.



Tanıtım günlerine katılan herkese teşekkür ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Aydoğan Ahıakın, “Diyarbakır Tanıtım Günlerimiz açılıştan itibaren hemşehrilerimizin yoğun ilgisi ve katılımı ile 17 Aralık Pazar akşamına kadar Atatürk Havalimanında İstanbul’da sürdü. Diyarbakır Tanıtım Günlerimize teşrif eden







Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Cevdet Yılmaz’a, İstanbul Valimiz Sn. Davut Gül’e, Diyarbakır Valimiz Ali İhsan Su’ya,Eski   Bakanlarımızdan Sn. Abdulkadir Aksu’ya, , eski bakanlarımızdan Sn. Mehmet Mehdi Eker’e, AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Sn. Mustafa Demir’e AK Parti İstanbul il Başkanımız Sn. Osman Nuri Kabaktepe’ye, Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Sn. Ayşe Türkmenoğlu’na, Diyarbakır Milletvekilimiz Sn. Suna Kepolu Ataman’a,





Diyarbakır Büyükşehir Genel Sekreteri Sn. Abdullah Çiftçi’ye, Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne, İlçe Belediye Başkanlarımıza, Kadın Kooperatiflerimize, Değerli Yazar ve Şairlerimize, İl Başkan Yardımcılarımız ve İl Yönetim Kurulu Üyelerimize, Diyarbakırlı İstanbul’daki Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerimize,






İstanbul’daki STK Başkanlarımıza ve Basınımızın güzide temsilcilerine, bizleri İstanbul’da hiçbir zaman yalnız bırakmayan tanıtım günlerimize teşrif eden Değerli Diyarbakırlı ve İstanbullu Hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.




Diyarbakır Tanıtım Günleri, ziyaretçilere kentin zengin tarihini, özgün lezzetlerini ve kültürel mirasını keşfetme fırsatı sunarak büyük ilgi gördü. Etkinlik, Diyarbakır'ın tanıtımına katkı sağlayarak kent kültürünün daha geniş kitlelere ulaşmasına olanak tanıdı.

 ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :   Diyarbakır Valiliği Büyükşehir Belediyesi DİTAV İstanbul Şubesi işbirliğiyle düzenlenen Diyarbakır Tanıtım Günlerine Rekor katılım sağlandı Aydoğan Ahıakın

Tümü