Diyarbakır Ticaret Odası Ziyaretinde Şehrin Ekonomik Durumu ve Sorunları Masaya Yatırıldı

Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Kaplan, Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya'yı ziyaret ederek, şehrin ekonomik durumu ve yaşanan sorunları ele aldı.

15:55:26 | 2024-03-02

Kaplan, Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya'yı ziyaret ederek, şehrin ekonomik durumu ve yaşanan sorunları değerlendirdi.


Ticaret Odası, Türkiye genelinde kadın girişimciliğinin en az olduğu ilin Diyarbakır olduğunu belirtti. Ayrıca, Trabzon ve Rize ticaret hacminin %30 fazlasının Diyarbakır'da gerçekleştiğini, ancak bu duruma rağmen şehrin ihmal edilmesinin önemli bir sorun olduğunu ifade etti.
Görüşmede yeni yapılacak mezarlığın Kabí’de (Bağıvar) yapılacağı ve bu durumun halk için büyük bir sorun teşkil ettiği dile getirildi.


Diyarbakır'daki şirketlerin %99'unun aldığı krediyi geri ödediği belirtildi ve şehrin bu anlamda nadir şehirler arasında yer aldığı vurgulandı. Ancak, Kayseri'den %22 daha fazla vergi ödenmesine rağmen, Diyarbakır'ın ekonomik durumunun içler acısı olduğu belirtildi.


Belediyeye ticaret odasının verdiği vergiye göre ödeme yapılmasına rağmen, Kayseri, Trabzon ve Rize'den daha fazla vergi ödenmesine rağmen Diyarbakır'ın ekonomik durumunun üzücü olduğu ifade edildi.
Kayseri Trabzon Rize’den daha fazla vergi ödemesine rağmen Diyarbakır'ın sosyo ekono




ETİKET :   Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Kaplan

Tümü