Doğal antibiyotik kelle paça ve kibe mumbar dolması! Tam bir şifa deposu...

Dana, keçi, kuzu ve koyun gibi hayvanların sakatatından hazırlanan kelle paça çorbası ve kibe mumbar dolması şifa saçıyor. İçerdiği vitamin ve minerallerle doğal antibiyotik etkisi gösteriyor.

18:57:04 | 2023-06-25

Eşsiz dünya mutfakları arasında yer alan Diyarbakır’ın yöresel yemeği paça ve kibe mumbar dolması, içinde barındırdığı kuzu eti, baharatı, bol sarımsağı ve kemik suyu ile bağışıklık sisteminin ve solunum sisteminin dostu olarak her yaz-kış tüketiliyor.

Diyarbakır’ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kelle paça çorbası ve kibe mumbar dolması, günümüzde vazgeçilmez bir lezzet haline geldi. İçinde barındırdığı baharatlardan ve et suyundan dolayı birçok hastalığa iyi gelen kelle paça çorbası, Diyarbakır kültüründe yaz-kış fark etmeksizin hem kahvaltıda hem de ana yemek olarak tüketiliyor.


 “Koronavirüs Döneminde Çok Ön Plandaydı”

Kelle paça ve kibe mumbarın yapımından bahseden Paçacı Fazıl Onur, sağlık açısından faydaları nedeniyle koronavirüs döneminde çok tercih edildiğini ve halen de yoğun ilginin devam ettiğini belirterek, “Doğu mutfağının en çok sevilen lezzetlerinin başında paça çorbası geliyor. Paça çorbasını kemik suyunda 16 saat boyunca ağır ateşte kaynatarak pişiriyoruz. Çorbalarımız tamamen doğal ve sağlıklı bir şekilde hazırlanıyor, hiçbir katkı maddesi eklenmiyor.



Paça çorbası, özellikle gelişme çağındaki çocuklar için son derece faydalıdır. Kemik gelişimine, vücudun kan yapmasına yardımcı olur. İçindeki vitamin ve minerallerle, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Çocukların yanı sıra hamileler ve yeni doğum yapanlara, kırık kemiği olanlara da tavsiye edilir. Soğuk algınlığına da iyi gelir" diye konuştu.

Diyarbakır'a özgü lezzetlerin en büyük sırrını malzeme kalitesi olduğunu da söyleyen Paçacı Fazıl Onur, "Biz etlerimizi Diyarbakır'da doğal ortamda taze otlarla yetişen koyunlardan elde ediyoruz. Anneannelerimizin bizlere evde yaptığı yemeklerin lezzeti ve kalitesinin aynısını, biz de müşterilerimize sunmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.




HABER:RAMAZAN SEYKAN




ETİKET :   Doğal Antibiyotik Kelle Paça Ve Kibe Mumbar Dolması! Tam Paçacı Fazıl Usta

Tümü