DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARIMIZIN SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARIMIZIN SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

06:39:35 | 2022-03-21

D.BAKIR/ Güneydoğu Down Sendromlular Derneği Başkanı İş adamı İrfan Çavuşoğlu, Down Sendromlu çocuklar ve ailelerinin yaşadıkları sorunların, en kısa zamanda kalıcı ve köklü çözümlere kavuşturulması gerektiğini belirtti.

 

21 Mart tarihinin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ‘Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü’ olarak ilan edildiğini belirten Çavuşoğlu, bu konuyla ilgili uzun senelerden beridir çok söz söylenmesine rağmen, gerçek manasıyla bir adım atılamadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

‘Ülkemizdeki yaklaşık yetmiş beş bine yakın ‘Down sendromlu birey ve onların ailelerinin, haklı olarak, sorunlarının çözümüne dair beklentileri var. Örgün eğitim içinde kalarak bütünleştirme eğitiminin yaygınlaştırılması, bakımevi ve rehabilitasyon merkezlerinin kapasitelerinin artırılması, iş hayatına etkin katılım gibi konularda, destek bekliyorlar.

 

Böylesine hassas bir konuda, toplumun tüm bileşenlerinin güç birliği yaparak, samimiyetle konuya önem vermeleri gerekmektedir. Günlük kararlar ve senede bir verilen demeçlerle, hiçbir sorunun çözülemeyeceği aşikârdır. Down sendromlu çocuklarımız ve aileleri, hiç değilse bundan sonra, ilgili makamların konuya gereken hassasiyeti göstermeleri, haklı olarak beklemektedirler’.

 

 

 




ETİKET :   Güneydoğu Down Sendromlular Derneği Başkanı İş adamı İrfan Çavuşoğlu Down Sendromlu çocuklar ve ailelerinin

Tümü