Dr. Muhammed Asena göreve döndü

08:36:08 | 2021-09-08

Diyarbakır’da salgın hastanesi olarak kullanılan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sekiz ay görev yaptıktan sonra yaklaşık 3,5 ay önce “tarihsiz istifa dilekçesi” işleme konularak görevden alınan Başhekim Doç. Dr. Muhammed Asena, istinaf mahkemesinin kararı ile görevine iade edildi. Başhekim Asena bugün itibariyle görevine başladı.

Yaklaşık 3,5 ay önce görevden alınan Başhekim Doç .Dr. Muhammed Asena istinaf mahkemesinin kararı ile görevine iade edildi. Mahkeme kararının Sağlık Bakanlığı sistemine girilmesiyle Asena’nın görevinin başına döndü. Diyarbakır'da herkes tarafından sevilen kapısı ardına kadar açık olan ve kapısına giden herkese yardımcı olan Asena’nın yeniden göreve dönmesi Diyarbakır’da büyük bir sevinçle karşılanırken, sosyal medya platformlarında da Asena için yığınla destek mesajları paylaşıldı.

Görevden alındıktan sonra bu karara vatandaşlar ve kentin bir çok bileşeni tarafından tepki yağmıştı.  Diyarbakır'da bir grup vatandaş görevden alınan Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi  Muhammed Asena için açıklama yapmıştı. Başhekim Asena’nın göreve başlamasıyla Diyarbakır’daki vatandaşlar adeta sevince boğuldu.

NE OLMUŞTU?

İddiaya göre,Doç. Dr. Muhammed Asena, salgın hastanesinin başhekimi iken haziran ayının başında  “tarihsiz istifa dilekçesi” işleme konularak görevden alındığını Sağlık Bakanlığı sisteminden öğrendi. Asena, Diyarbakır’daki idare mahkemesine yaptığı “yürütmenin durdurulması” talebi reddedilince, davayı Gaziantep İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı.

Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Birinci İdari Dava Dairesi’nin kararında, dilekçe ile beyan edilen bir iradenin yöneldiği hukuki sonucun istenildiği zamanın saptanması için dilekçede tarihin bulunmasının zorunlu olduğu belirtildi ve “Zira, dilekçe sahibinin iradesinin zaman bakımından yansıması tarih sayesinde olur. Dolayısıyla tarih, dilekçeler için esas bir unsurdur. Bu nedenle, tarihsiz dilekçelerin işleme konulmadan önce tarih eksikliğinin dilekçe sahibine tamamlattırılması gerekir” denildi. Mahkeme, oybirliği ile yürütmeyi durdurma kararı verdi.




ETİKET :  

Tümü