EĞİTİMCİ-SOSYOLOG VE TV. PROGRAMCISI TUBA NERGİZ, AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI

D.BAKIR/ ANKARA- 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde, milletvekili aday adayları, projeleri ve hedeflerini kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

11:39:16 | 2023-04-06

 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde, milletvekili aday adayları, projeleri ve hedeflerini kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, 28. Dönem Diyarbakır Milletvekilliği için Adalet ve Kalkınma partisinden (AK parti) aday adaylığını açıklayan Tuba Nergiz, hedeflerini ve projelerini gerçekleştirmek ve mevcut sorunların çözümüne katkı sunma noktasında, azim ve sabırla gayret göstereceğini kaydetti.

Sosyolog-Eğitimci ve Televizyon programcısı Tuba Nergiz, halka hizmet hareketi olan Ak parti hükümetleri boyunca, ülkemizde birçok başarılı projenin gerçekleştiğini belirterek, şunları söyledi: ‘Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onunla beraber bu kutlu yolda omuz omuza mücadele eden Türkiye sevdalısı insanlar, bugüne kadar gerçekleştirdikleri projelerle, adeta tarih yazdılar.

Ak parti hükümetleri döneminde, ülkemiz adeta dev bir şantiyeye döndü. Hava alanları, köprüler, oto yollar, İnşaat, Eğitim, Zirai, Tarım, Sağlık ve Sanayide yaşanan devrim mahiyetindeki gelişmelerle, ülkemiz çağ atladı

Cenab-ı Allah’ın izni ve yardımıyla, daha birçok modern ve dev boyutlu projeler birer birer tamamlanarak, halkımızın istifadesine sunulacak’.

HİZMET ORDUSUNUN MENSUBU OLMAYA TALİBİM

AK partinin adeta, halkımızın sorunlarını çözme ve devasa projeleri gerçekleştirme noktasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde, adeta bir hizmet ordusu oluşturduğunu belirten Tuba Nergiz, bu hizmet ordusunun bir mensubu olarak, Diyarbakır Milletvekilliği aday adaylığına başvurduğunu belirterek, şöyle devam etti:

‘Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra, 5. Haremi Şerif unvanına sahip, Mukaddes Diyarbakır’ımıza en üst düzeyde projelerle hizmet sunabilme noktasında, Ak hareketin Milletvekilli adaylığına talip oldum.

Bugüne kadar eğitim ve meslek hayatında elde ettiğim bilgi ve deneyimi, AK partinin uluslar arası çapta tecrübeye sahip donanımlı kadroları eşliğinde, kentimiz başta olmak üzere, ülkemize hizmet noktasında değerlendirmek istiyorum’.

TUBA NERGİZ’İN ÖZGEÇMİŞİ

19 Mayıs 1976 yılında, Şanlıurfa'da dünyaya gelen Tuba Nergiz’in babası Rıza Nergiz, Diyarbakır Kulp İlçesinde mukim Hıyan aşiretine, annesi Hatun Nergiz ise, Diyarbakır Silvan İlçesi 'Badikan’ aşiretine mensup. Babasının ''Vakıflar Bölge Müdürü'' olarak görev yapmasından



dolayı ilk, orta ve Lise tahsilini Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep'te tamamlayın Tuba Nergiz’in, Eğitimin yanı sıra, iş ve siyasi kariyeri başarılarla dolu. Gaziantep İmam Hatip Lisesi’ni ''derece'' ile bitiren Nergiz, 28 Şubat zihniyetinin dayatmalarından biri olan başörtüsü problemi nedeniyle, üniversiteyi kazanmasına rağmen okuyamadı.

Tuba Nergiz, o zorlu süreci şöyle anlattı: ‘28 Şubat sürecinden ağır şekilde etkilendim. Eşim ve ben, 28 Şubat sürecinde eğitim ve iş hayatımıza devam edemedik. Henüz 18 yaşında iken evlenip Ankara'ya yerleştim. Rahmetli kayın pederim, Muhammed Emin Er hoca efendi, Diyarbakır Çermikli olup, Zaza kökenlidir. Eski Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül’ün dedesidir. Kayınvalidem, Fatma Er ise Diyarbakır Çınarlıdır.

Rahmetli kayınpederim Seyda Muhammed Emin Er hoca efendiden uzun yıllar medrese eğitimi aldım. Ankara Demetevler Öz Elif Sitesinde ikamet ederken, merhum Necmettin Erbakan, sık sık evimize gelirdi. Erbakan hocamızdan da eğitim aldım. Uzun yıllar, Refah partisinde ve muhtelif platformlarda Hatibelik yaptım.



Ardından, A.Ü. İlahiyat Fakültesi ve A.Ü. Sosyoloji Lisan Bölümünü tamamlayarak, iş hayatına atıldım’.

SİYASİ KARİYERİ, İLK’LERLE DOLU

AK parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Tuba Nergiz’in, genç yaşta başlayan siyasi kariyeri, başarılarla dolu. 1989 yılında Gaziantep İmam Hatip Lisesinde okurken, Refah partisine üye olan Nergiz, 1989/1995 yıllarında, Refah partisi Yenimahalle Demetevler İlçe Gençlik Kollarında bilfiil siyaset hayatına başladı.

1995-1997 yıllarında Refah Partisi Yenimahalle İlçe Başkanlığında, Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliği, 1997-2001 yıllarında, Refah partisi Yenimahalle İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Nergiz, 2002 yılında, AK partiye üye oldu.

Ak parti Keçiören İlçe Teşkilatında, Keçiören İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi ve Kadın Kolları başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Bu arada babası Rıza Nergiz, AK parti Diyarbakır Kurucusu ve Genel Seçimlerde Diyarbakır Milletvekili adayıydı.



‘Babamın milletvekilliği aday adaylığı sürecinde, gece-gündüz demeden, Ak hareketin mensubu olarak, hizmete devam ettik. HDP’nin kalesi olarak nitelendirilen yerleri gezerek, hareketimizin hedefleri ve projelerini, vatandaşlarla paylaştık’ diyen Nergiz, şöyle devam etti: ‘Babam Marmara Üniversitesi İslam Enstitüsü mezunu olduğu için, hitabeti çok iyiydi.



Babamla birlikte sürekli sahadaydık. Ev ziyaretleri, esnaf ziyaretleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla sürekli temas halinde olduk.   2002-2010 yılları arasında, Ankara Keçiören Meclis üyeliği, Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığı, Genel merkez Kadın Kolları ve MKYK'ya başvurularım oldu. 2010 yılında, AK parti Siyaset Akademisinin ilk mezunu olmak, kuşkusuz benim ve ailem için gurur verici bir olay.

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminde bir ay boyunca TBMM, Kızılay Külliye ve Emniyet teşkilatı arasında sık sık git-gel yaparak, sabahlara kadar devam eden Televizyon programları yapmak suretiyle, partimize destek oldum. 2018 yılında yapılan 27. Dönem Milletvekilliği seçiminde, Diyarbakır'dan Milletvekili aday adayı oldum. 31 Mart 2019 yılında yapılan Yerel Seçimlerde Diyarbakır Kayapınar'dan tek kadın Belediye başkanı ad ay adayı oldum.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cumali Atilla ile beraber, çeşitli etkinlikler ve seçim çalışmalarında, bilfiil görev aldım. Ben-u Sen mahallesinde, yedi yüzden fazla kişiyi topladık.

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimlerinde, adayımız Sayın Binali Yıldırım'a destek olmak için, iki aydan fazla bir süre zarfında, sahada görev yaptım. Binali Yıldırım bey'in kızı Büşra ve yeğeni Aslı Akyol'un da katıldığı programlara iştirak ettim, beraber birçok çalışma gerçekleştirdik.

27. Dönem Genel seçimlerinde, aday adayı seçilmeme rağmen Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül'ün seçim bölgesi olan Gaziantep'e giderek ona destek olduk ve sahada beraber çalıştık. Eşimin yeğeni olan Sayın Abdülhamit Gül ve Ak parti Gaziantep teşkilatıyla beraber, sahada birebir çalışmalar yaptık. 2021 yılında, AK parti Diyarbakır il başkanlığı aday adayı oldum.



Bunun yanı sıra, kadınlarımız, gençlerimiz, engellilerimiz, yaşlılarımız, şehit ve gazi ailelerimiz ile, dezavantajlı gruplara, şiddet mağdurları, madde bağımlıları, terörden ve depremden etkilenenlere yönelik olarak, yıllardan beridir, sayısız çalışmalara iştirak ettim.

Ulusal ve uluslararası alanda görevler alıp, özelde Diyarbakır ve Güneydoğu, genelde ise ülkemiz ile ilgili proje ve çalışmalara katkı sunarak, şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım.

Milli ve manevi değerlere ışığında, ailelerimizi, dezavantajlı gruplarımızı rehabilite etme noktasında, devletimiz aracılığı ile yapılan çalışmalara yıllarca gönüllü olarak katılıp, öncülük ettim.

Ayrıca, evlatlarına kavuşmak isteyen ve onların yolunu gözleyen Diyarbakır Annelerinin sesi olabilmek, mücadelelerine destek verebilmek hedefiyle, onların haklı mücadelesine ilk günden itibaren destek verdim ve yanlarında oldum. Yaklaşık 12 yıldan bu yana, Ulusal ve Yerel Televizyon kanallarında, hükümetimiz ve hareketimizin, Sayın Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Başkanlarımız, MYK, MKYK, Genel başkan yardımcılarımız, kurumlarımızın yetkilileri, bürokratlar ve Üniversite Rektörleriyle, her hafta canlı yayınlar yaptım. Halen Ulusal bir Televizyon kanalında, her hafta canlı yayın yapmaya devam ediyorum.

Ak hareketin bir mensubu olarak, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra azim ve sabırla, yolumuza devam edeceğiz. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında, yarınlarımızı inşa edecek olan gençlerimiz ve kadınlarımız başta olmak üzere, toplumumuzun tüm kesimleriyle beraber, halka hizmet hareketinde mücadeleye devam edeceğiz. Bu hedefler doğrultusunda, hareketimizin neferi olarak, daha üst düzeyde hizmetlerde bulunabilmek hedefiyle, tekrar milletvekilliği aday adaylığı başvurumu yaptım.



Yani kısacası, toplumun her kesimine dokunarak, onların sorunlarıyla hemhal olmaya ve çözüme kavuşması noktasında elimizden gelen gayreti gösterdik. Kutlu hareketimizin içinde kuruluşundan bu güne var olduk ve var olmaya devam edeceğiz.

Cenab-ı Allah’ın takdiri ve yardımıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın tevdi edeceği ve halkımızın teveccühü ile, vatanımıza, halkımıza, elimizden gelen tüm gayreti göstermek suretiyle, ülkemize değer katacak birbirinden anlamlı projeleri, güç ve gönül birlikteliği yaparak gerçekleştireceğiz. Bir dünya lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, Ak parti kadroları, bu seçimde yeni bir tarih yazacak. Bu duygu ve düşünceler ışığında, Sayın Cumhurbaşkanımızın tevdi edeceği her göreve hazır olduğumu beyan eder, vatandaşlarımıza sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunarım’.

ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :   28. Dönem Diyarbakır Milletvekilliği Sosyolog -Eğitimci Ve Televizyon Programcısı Tuba Nergiz

Tümü