ELİF HANIM VE YASEMİN HANIM ÖZEL EĞİTİM MERKEZINDE ÖĞRENCILER KARNE SEVINCI YAŞADILAR.

D.BAKIR/ Diyarbakır’da 2007 yılından itibaren Eğitici-Öğretici çalışmalarına başlayan, Elif Hanım Özel Eğitim Merkezi ile, yoğun talep üzerine 2015 yılından itibaren hizmete sunduğu ikinci Şubesi olan Yasemin Hanım Özel Eğitim Merkezinde eğitim gören öğrenciler karne sevinci yaşadı.

15:32:55 | 2022-06-21

Çocuklara çok yönlü Eğitim-Öğretim hizmetleri sunmaya devam eden, Diyarbakır'da sektörünün köklü Eğitim kurumlarından olan Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, karne alan öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi. Velilerin de katıldığı karne dağıtım töreninde, öğrencilerin yanı sıra eğitimcilerin de bir hayli heyecanlı ve mutlu oldukları gözlenirken, zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.

EĞİTİM VE SABIRLA, HER ENGELİ AŞACAĞIZ

Açıklamalarda bulunan Elif Hanım Özel Eğitim Merkezi Müdürü Yasemin Timur, kurumsal olarak yaptıkları Eğitim ve Öğretim çalışmalarının yanısıra, sportif ve kültürel etkinliklere de yer verdiklerini belirterek, şunları söyledi: ‘Hizmet startını verdiğimiz ilk günden bu yana, öğrencilerimizin Eğitim-Öğretimleri konularında, mesai kavramı gözetmeksizin, tüm Eğitmen kadromuz ve diğer personellerimizle beraber özel bir çaba ve gayret gösterdik. Eğitim-Öğretim alanındaki başarılarımızın yanı sıra, öğrencilerimizin sağlığına yönelik çalışmaları da periyodik olarak gerçekleştirerek, bu konuda, son derece hassas bir duruş sergiledik’.

Fizyoterapi, işitme ve zihinsel ana başlıkları altında eğitim faaliyetlerine devam eden ve çocukların adeta ikinci aileleri olan Yasemin Özel Eğitim Merkezi ile Elif Hanım Özel Eğitim Merkezi, hizmete sunduğu hidro terapi (kapalı yüzme havuzu ) merkezi ve hippoterapi üniteleri ile de, çocuklara yönelik hizmet ağını giderek genişletti.

Diyarbakır’da senelerden bu yana, deneyimli Eğitmenler ve personeliyle, engelli çocuklar için hizmet sunan Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi, her geçen yıl kendisini geliştirirken, sektörün tüm yeniliklerini de kurum bünyesine katıp, teknolojinin sağladığı en son gelişmelerden, çocukların faydalanmasını sağladı.



Bu kapsamda, Fizik tedavi ünitesinde Uzay terapi, Elektroterapi cihazları ve kişisel yürüme robotu gibi son teknolojik yöntemler kullanılmakta. Öğrenciler evden servisle, hostesler eşliğinde alınarak, kurum bünyesinde eğitim programlarına alındığı bu Eğitim-Öğretim yuvasında, öğrencilere sabah kahvaltısı ve öğle yemeği öğretmenler eşliğinde verilmekte.

2021-2022 Eğitim-Öğretim döneminin sona ermesiyle beraber, öğrencilere karne ve başarı belgelerinin verildiği okulda,  öğrencilerin yüzlerindeki mutluluk ve gözlerindeki ışıltıyı görünce, kendilerini çok mutlu hissettiklerini belirten Yasemin Timur, şöyle devam etti:

TÜM DERSLER, UZMAN EĞİTMENLERCE VERİLİYOR

‘Merkez Kayapınar İlçesi Diclekent Villalarında bulunan Kurumumuz bünyesinde fizik tedavi hizmetleri, zihinsel engelli bireylerin eğitimi, öğrenme güçlüğü, Türkçe ve matematik dersleri, down sendromlu bireylerin ve işitme engelli bireylerin eğitimi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, aile eğitimi ve danışmanlık hizmetleri uzman öğretmenler, fizyoterapistler ve psikologlar eşliğinde sunuluyor.

Havuzlu tedavi ile beyin felci olan çocukları rehabilite ediyoruz. Serabral palsi (beyin felci) hem pediyatrik lokomat, hem de havuz tedavisi (hidroterapi) pediyatrik lokomat ve havuz tedavisi ile rehabilite ediyoruz. Otizm, zihinsel, işitme, fiziksel engelli bireyler, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti, aile eğitimi ve psikolojik destek ve fizyoterapi hizmeti sunuyoruz.

TEMİZLİK VE HİJYEN, OLMAZSA OLMAZLARIMIZ ARASINDA

Kişisel bakımları konusunda da, çocuklarımıza eğitim vermekteyiz. Bedensel engelli bireyler, yapılan tedavi sonrasında fiziki olarak kendilerine yetebilecek seviyede getirebilmekte. Bu bireylerimizin yapılan eğitimler sonucu sosyal hayata katılımları sağlanmakta. Evlerinden alıp okula getiriyoruz. Sabah ilk iş olarak kahvaltılarını veriyoruz. Öğlen ise yemeklerini yediriyoruz. Beslenme konusu çok önemli. Çocuklarımıza gereken öz bakım ihtiyaçları konusunda, öğretmenlerimiz yardımcı olarak karşılıyorlar. Özel Elif Hanım Okulu olarak her şeyin en iyisi ve güzelini yapmaya çalışıyoruz. Engelli bireylere hizmet etmek, bizim için onurdur.




Bulaşıcı pandemi sürecinde, çocuklarımız, Eğitimcilerimiz ve tüm personellerimizin olabildiğince virüslerden uzak, temiz ve hijyenik ortamlarda, rahat ve huzurlu bir şekilde Eğitim-Öğretimlerine devam edebilmeleri ve Okulumuzu ziyarete gelen velilerimizin hijyenik bir ortamda olabilmeleri noktasında, periyodik olarak, koruyucu hijyen çalışmaları yaptık. Konuyla ilgili profesyonel yardım aldık. Mutfağımızda yaptığımız yemeklerle, öğrencilerimizin yeterli kalori miktarını almalarını temin ettik.



ADANMIŞLIK RUHUYLA, HİZMET YOLCULUĞUNA DEVAM EDYORUZ

Kurumumuzda zihinsel engelli, işitme engelli, fiziksel engelli ve öğrenme güçlüğü olan çocuklara eğitim vermekle beraber, ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sunmaktayız. Kurumlarımız bünyesinde zihinsel engelliler öğretmeni, işitme engelliler öğretmeni, uzman öğretici, rehber öğretmenler, psikolog ve Fizyoterapistler eşliğinde kaliteli bir eğitim veren tecrübeli eğitim kadromuz ile hizmet sunmaktayız.

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ BOYUNCA, BİRÇOK ETKİNLİK YAPTIK

Elif Hanım Rehabilitasyon Merkezi, yıl içinde farklı dönemlerde düzenlediği etkinliklerle, hem çocuklara moral aşılarken, hem de eğlenirken öğrenmelerini sağladı. Bu kapsamda, yıl boyunca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gibi özel günler ve milli bayramlarımızda, çocuklarımıza birbirinden güzel sürprizler hazırladık. Fiziksel, zihinsel, bedensel, işitme engelli ve down sendromlu çocuklarımızın yanı sıra velilerimiz, Eğitmen kadromuz ve tüm personellerimiz ile hep beraber kutladık. Müzikli eğlence programımız ile çocuklarımız doyasıya eğlendiler. Onların mutlu olması demek, bizim mutlu olmamız demek. Teknolojinin tüm olanaklarını kullanarak, çocuklarımıza olabildiğince en üst düzeyde faydalı olmaya çalışıyoruz.



EĞİTİRKEN, EĞLENDİRİYORUZ

Okul olarak, zihinsel, işitme ve fiziksel engelli çocuklarımızın yanı sıra, öğrenme güçlüğü olan çocuklarımızı bağrımıza basıp, branşının uzmanı Eğitimcilerle onlara eğitimi verdiğimiz gibi, ailelerine de rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sağlıyoruz. Eğitim, gönül işidir, sevda işidir. Ne yaparsan yap, ‘Aşk’ ile yap, şiarıyla çalışıyoruz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Onlara daha üst düzeyde faydalar sağlayabilmek için, kendimizi de devamlı eğitiyor ve geliştiriyoruz. Ailelerimizle beraber tam bir ahenk içindeyiz. Çalışmalarımızı yerinde görmek isteyen velilerimizi, Kayapınar Diclekent Villaları 257. Sokak Numara 12 olan adresimize bekliyoruz. Dileyen velilerimiz, 0412 252 52 72 kurum telefonu veya 0533 136 71 84 GSM numarasından bize ulaşabilirler. Çalışmalarımıza ilişkin olarak ‘www.elifhanimterapi.com’ ve ‘www.yaseminhanimterapi.com’ Web Sitemizden de bilgi alabilirler.

Ayrıca, elifhanimterapi@gmail.com, E-mail adresimize öneri veya fikirlerini de paylaşabilirler. Sevgi dolu Eğitim yuvamızda, öğrencilerimize karnelerini verirken, hepimiz çok mutlu olduk. Öğrencilerimiz karnelerini alırken, hatıra fotoğrafı da çektik.

Adanmışlık ruhuyla çıktığımız bu yolculukta, bütün Eğitmen kadromuzla, çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim sağlamaya çalışıyoruz. Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün mutlaka buluşmak dileğiyle’.

HABER: YILMAZ ACU

 




ETİKET :  

Tümü