‘ENGELSİZ BİR DÜNYAYI, HEP BERABER İNŞA EDELİM’

D.BAKIR/ Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Semih Canpolat, 10 -16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

13:06:26 | 2022-05-15

Yayınladığı mesajda, ‘Engellilik yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren, duyarlı olmayı gerektiren toplumsal bir olgudur’ diyen Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Semih Canpolat, şöyle devam etti:


‘Sosyal devlet anlayışıyla ülkemizde son yıllarda yaşanan büyük gelişim ve değişim ile beraber engelli vatandaşlarımızın eğitiminden, istihdamına, ayrımcılıkla mücadeleden, erişebilirliklerine ve toplumsal yaşama katılmalarına kadar pek çok alanda geliştirilmesi gereken tedbirler hayata geçirilmiştir.


Bizlere düşen de, vatandaş-devlet işbirliğiyle, engelli kardeşlerimizin her türlü sorun ve taleplerinde yanlarında olacağımızı ve onların sorunların kalıcı ve ölü çözümler üretebilme noktasında, elimizden gelen tüm gayreti gösterebilmektir.
İnancımızda engelliler, Yüce Rabbimiz’in hepimizi imtihan vesilesi ve sınaması, bağışlanma vesilesidir.


Kendilerini sözde medeni olarak gösteren birçok toplumda engelliler bir yük olarak görülür ve buna göre muamele görürken, bizim toplumumuzda ise, tam tersine bir lütuf olarak kabul edilir.
Bu bilinç ve inançla 10 - 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’nı en kalbi duygularımla kutlar, bütün engelli kardeşlerimize ve ailelerine selamlarımı ve saygılarımı iletirim’.




ETİKET :  

Tümü