ESKİ VEKİL SEYDAOĞLU’NUN KIZI, AK PARTİ’DEN ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURDU

D.BAKIR/ ANKARA- 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde, milletvekili aday adayları, projeleri ve hedeflerini kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

18:28:14 | 2023-04-03

Bu kapsamda, 28. Dönem Diyarbakır Milletvekilliği için Adalet ve Kalkınma partisinden (AK Parti) Milletvekili aday adaylığını açıklayan Hatice Seydaoğlu, Diyarbakır’da bir dizi projeyi gerçekleştirmek için var gücüyle çalışacağını ve sorunların çözümü noktasında, elinden gelen tüm gayreti göstereceğini kaydetti.

20. ve 21. Dönem Diyarbakır Milletvekili ve AK Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Sebgetullah Seydaoğlu’nun kızı Hatice Seydaoğlu, adaylığıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, babam Sebgetullah Seydaoğlu’nun Diyarbakır’daki tecrübelerinden yola çıkarak başarı hikâyemizi birlikte devam ettirmek için bu kutlu yola çıkmış bulunmaktayım.

Cenab-ı Allah’ın izni ve yardımıyla, gerek babamın Milletvekilliği döneminde gerçekleştirilmiş projeleri daha iyi bir noktaya taşımak ve gerekse kendi hedef ve vizyonumuz doğrultusunda, partimizin belirleyeceği politikalar çerçevesinde mukaddes şehrimize hizmet noktasında, azim ve gayretle mücadele edeceğiz.”

 

Hatice Seydaoğlu, iki dönem Diyarbakır Milletvekilliği ve 2014 yılında AK Parti Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Adayı babası Sebgetullah Seydaoğlu’nun yolundan giderek AK Parti’de yaptığı bir dizi istişarelerden sonra siyasete ilk adımını, milletvekili aday adaylığı ile attı.


28. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekilliği için adaylık başvurusunu müracaatın son günü Genel Merkez’de yapan Hatice Seydaoğlu heyecanlı ve aynı zamanda yarınlar için umutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği “Türkiye Yüzyılı” vizyonu kapsamında, birlik ve beraberlik ruhuyla, vatanımız ve mukaddes memleketimiz Diyarbekir’e hizmet etmek amacıyla Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundum. Diyarbakır halkının teveccühüne mazhar olmuş babam Sebgetullah Seydaoğlu’na bu yolda şahsıma duyduğu güven ve destekten dolayı müteşekkirim.”

KÖKLÜ MİSYONUMUZ VE VİZYONUMUZ İLE, VAZİFEMİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM

 

‘Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, kadim memleketimize dev boyutlu projeleri gerçekleştirmek için, azim, şevk ve heyecanla gayret göstereceğiz. Adanmışlık ruhuyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, Meclis’te Diyarbakır’ın sesi olmak, genç, dinamik ve vizyoner bakış açısıyla yeni yüzyılı inşa noktasında bütün Türkiye sevdalılarıyla beraber, yılmadan mücadele edeceğiz. Yüce Rabbim, bizi mahcup etmesin. Cenab-ı Allah, niyetlerimizi salih, nasibimizi hayır eylesin.”

 

TEMAYÜL YOKLAMASINDA, YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

 

Öte yandan, Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen temayül yoklamasında şahsına gösterilen destekten dolayı AK Parti teşkilatlarına teşekkür eden Hatice Seydaoğlu, bu güvene layık olmak için, gece gündüz demeden çalışacağını belirterek, ‘Devlet büyüklerimizin tecrübe ve birikimlerini, gençliğin verdiği dinamizm ile en iyi şekilde değerlendirmek için çaba sarf edeceğini’ kaydetti.

BABA SEYDAOĞLU’NUN SİYASİ GEÇMİŞİ, BAŞARILARLA DOLU

30 Mart 2014 yılında yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AK parti Diyarbakır Yenişehir İlçesi Belediye Başkan Adayı olan Sebgetullah Seydaoğlu, 35 bin 738 oy alarak seçimlerde ilçedeki bugüne kadar ki en yüksek oyu alırken, HDP adayının sadece 4.801 oy gerisinde kalmıştı.

AK parti oylarını 10 binin üzerinde artırarak, oy oranını yüzde 40’lara çıkaran Sebgetullah Seydaoğlu, seçimi az bir oy farkıyla kaybetmiş, buna rağmen AK Parti’nin Belediye Meclis Üyesi sayısını 8’den 12’ye çıkarmayı başarmıştı.

Sebgetullah Seydaoğlu, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde ise Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak 10.643 oy almıştı.

ARTIK HİZMET SIRASI BİZDE

 

Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Hatice Seydaoğlu, babasının 8 yıllık Milletvekilliği döneminde birçok projeyi gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu iş, bir bayrak yarışıdır. Biz bayrağı onlardan devralıp, hizmet yarışında elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Diyarbakır'ın yaklaşık yüz yıllık içme suyu sorununun çözülmesi, Diyarbakır Doğum Hastanesinin temelinin atılması, Karacadağ'da 7 gölet yapılması, 50 bin dönümlük Ergani Ovası'na baraj ile su getirilmesi, bine yakın köye elektrik götürülmesi, su sondaj çalışmaları, yol ve ilk asfalt çalışmaları, babamın Milletvekilliği döneminde gerçekleşti. Birçok hizmet ve projenin yanı sıra, onun gayretleriyle açılan Tekel Tütün Fabrikası’nda binlerce hemşehrimizin iş sahibi olmasına vesile oldu.” şeklinde konuştu.

 

‘Bir Diyarbekir Sevdalısı’ olarak bilinen, yaptığı çalışmalar ile Diyarbakır halkının gönlünde taht kuran baba Seydaoğlu, bugüne kadar bölgede ve kentimizde, yüzlerce kan davasını çözdü, dar gelirli vatandaşlara yardımcı oldu, evlenmelerini sağladı, kendi olanaklarıyla Bağlar Kuruçeşme, Alipınar ve Terkan’da Cami yaptırdı. Diyarbakır'dan Ankara'ya giden hasta ve hasta yakınları ile ilgilenip barınma olanağı sunan ve bürosunda hemşerilerinin talep ve sorunlarıyla ilgilenip alakadar olan Seydaoğlu, Diyarbakır'ın en sevilen ve saygı duyulan siyasetçisidir.

HATİCE SEYDAOĞLU KİMDİR?

Hatice Seydaoğlu, Diyarbakır’da doğdu. İlk ve ortaöğretim eğitimini Ankara’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Ziraat Mühendisliğinden mezun oldu.

Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Adalet bölümünü bitiren Seydaoğlu, Ankara Üniversitesi Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencisi olarak öğrenimine ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalında ‘Tezli Yüksek Lisans’ çalışmalarına devam etmektedir.

 

Seydaoğlu, 2011 yılında göreve başladığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığında bir süre koordinatörlük yaptı.


Müteakiben, TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’nda çeşitli görevlerde bulundu. Meclisin resmi yayın organı olan ve yayın sahibinin TBMM Başkanının olduğu (İsmail Kahraman, Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop dönemlerinde) Meclis Haber Dergisi’nin üç yıl boyunca editörlüğünü sürdürdü.

 

Meclis TV’de muhabir olarak da görev yapan Seydaoğlu, bir süre AK Parti Milletvekili danışmanlığı yaptı.

 

‘15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi Sözlü Tarihi TBMM Personelinin Tanıklıkları’ Kitabı Projesi, “Şair Milletvekilleri (1 – 26. Dönem)” Kitabı Projesi ve TBMM Bahçeleri Tanıtım Kitabı Proje’sinde proje koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Seydaoğlu, 2016 yılında sendika faaliyetlerine başlayan TBMM’de kurucu üye olarak Büro Memur-Sen’de Baştemsilci Vekili ve Kadın Komisyonu Başkan Yardımcısı olarak bir süre görev yaptı.

 

TBMM’de 12 yıldır görev yapan ve son olarak Ziraat Mühendisi olarak görevine devam etmekte iken, 28. Dönem AK parti Diyarbakır Milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılan Hatice Seydaoğlu, iyi derecede İngilizce, orta düzeyde Kürtçe ve Arapça bilmektedir.



Bölgemizde sevilen, sayılan, büyük bir ailenin önde geleni, aynı zamanda kanaat önderi, 20. ve 21. Dönem Diyarbakır Milletvekili ve AK Parti Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Adayı Sebgetullah Seydaoğlu’nun kızı olan Hatice Seydaoğlu, bölgemiz ve Diyarbakır halkının saygı duyduğu, asrımızın son mürşitlerinden, Diyarbakır merkez Alipınar Asri Mezarlığında türbesi bulunan âlim Molla İbrahim Seydaye Alipari, (halk tarafından bilinen ismi Seyda Baba) ile devletin resmi imamı, ilim ve irfan sahibi, müderris ve 1985 yılında 17. kez Hac farizasını yerine getirirken Medine’de vefat ederek, Cennetü'l-Baki mezarlığında Peygamber Efendimize (S.A.V.) komşu olan Hacı Muhammed Seydaoğlu’nun torunudur.




ETİKET :   AK Parti Milletvekili Aday Adaylığını Açıklayan Hatice Seydaoğlu Diyarbakır

Tümü