Fahiş fiyatlarla otomobil satışı yaptığı tespit edilen 7 iş yerine operasyon

21:25:32 | 2021-04-08

Diyarbakır'da pandemi sürecinde döviz kurundaki iniş ve çıkışları fırsat bilen ve aralarında galericilerinde bulunduğu 7 otomobil satışı gerçekleştiren işyerine polis ekiplerince operasyon yapıldı.

Diyarbakır Cumhriyet Başsavcılığı, fahiş otomobil fiyatlarıyla ilgili son günlerde vatandaşların şikayeti üzerine kent genelinde inceleme yapılması için çalışma başlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülmekte olan TCK Madde 237 de tanımlı Fiyatları Etkileme Suçu soruşturması kapsamında araç alım-satımı yapılan İnternet siteleri üzerinden(sahibinden. com gibi ) araç alım-satımlarında manipülasyon yaptıklarına yönelik tespitler bulunan 7 ayrı iş yerine yönelik inceleme başlatıldı. Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince özel ekip oluşturuldu. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma da KOM ekiplerince oluşturulan özel ekibe destek olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen;  Ticaret İl Müdürlüğünden  6 Uzman Personel,  Vergi Denetçisi 7 Uzman Personel, Diyarbakır İcra Müdürlüğüne  bağlı 5 Uzman Personel ve Diyarbakır KOM Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ile eş zamanlı olarak 7 ayrı işyerinde tespit edilen 10 adet araç ile ilgili denetim ve tespitler yapıldı. Yapılan denetim ve tespitler esnasında, soruşturmalar genişletilerek başta Diyarbakır merkezli olmak üzere çevre illeri de kapsayacak şekilde internet siteleri üzerinden verilen fahiş araç fiyatlarındaki incelemelerin devam ettiği öğrenildi.

Ekipler, piyasa değerinin üzerinde satışlar gerçekleştirerek haksız kazanç elde ettiğini tespit ettiği 7 iş yerine operasyon düzenlendi. İşyerlerinde tespit edilen 10 adet sıfır araç incelenmek üzere emniyete götürülürken operasyonun da genişletilerek süreceği öğrenildi.




ETİKET :  

Tümü