FESTİVALDE MEŞHUR KADAYIFÇI SITKI USTA RÜZGÂRI ESTİ

ANKARA- Kültür ve Turizm bakanlığının destekleri ile sponsor firmalar ve kadayıfçı meşhur Sıtkı Ustanın katkıları ile düzenlenen ‘Tatlı ve Dondurma Festivalinde’ Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta rüzgarı esti.

00:22:05 | 2018-07-02

Başkent'in en tatlı festivalinde, birbirinden lezzetli tatlı çeşitleri Ankaralılar ve Türkiye’nin bir çok şehrinden gelerek festivale katılan vatandaşların beğenisine sunuldu. Üç gün süren Ankara Dondurma ve Tatlı Festivali bir hayli ilgi gördü. 29 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Ankara Dondurma ve Tatlı Festivali, Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. 



Dans gösterileri, dondurma ikramları, yarışma ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği festivale katılım bir hayli fazla oldu. 



MEŞHUR SITKI USTA, FESTİVALİN YILDIZI OLDU 

Ankara'da İlk defa yapılan tatlı ve dondurma festivalinin yıldızı, kelimenin tam anlamıyla Diyarbakırlı Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta oldu. Meşhur Sıtkı Ustanın standını, tabiri caizse tatlı severler bastı. Uzun kuyrukların oluştuğu standa gelen vatandaşlara, tatlı ikramı yapıldı. 




Ankara’da yılın ilk tatlı ve dondurma festivalinde ayrıca Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Ustanın reyonunda yarışma yapıldı. Kadayıfı başarı ile yapan ilk üç kişiye, ödül olarak birer tepsi kadayıf ikram edildi. 




İÇİŞLERİ ESKİ BAKANI AKSU DA KONUK OLDU 


İçişleri Eski Bakanı Abdülkadir Aksu da, Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Ustanın reyonuna konuk oldu. 
Aksu şunları söyledi: ‘Yıllardır tatlı tercihimi değerli ustamız meşhur Sıtkı Ustadan yaparım. Tatlılar da hiçbir katkı maddesi kesinlikle yoktur. Asla kaliteden ödün vermezler, yılların markasıdır Sıtkı Usta. Bugün de geldim, ziyaret ettim her zamanki gibi tatlılar çok kaliteli. Sağ olsun çocukları ve personelleri saygıda kusur etmiyorlar. Misafirperverliği ile halka hizmet etmekteler. Piyasada bulunan ucuz tatlılar, sağlığa aykırıdır.  Önemli olan böylesi marka olan yerleri halkımız tercih etmeliler. 



Allah; emeklerini boşa götürmesin inşallah. Sıtkı ustanın yanında yaklaşık iki yüze yakın personel çalışmaktadır. İstihdama büyük katkı sağlamakta. Buna da çok seviniyorum, değerli dostum Meşhur Sıtkı Ustaya ve yanında bu güzel hizmetleri yapan tüm personellerine sonsuz teşekkür ediyorum. 
Allah razı olsun, maşallah bir hayli uzun kuyruklar oluşmuş vatandaşa tatlı ikramı yapılmakta. Bu tür etkinlikler inşallah Diyarbakır’da da olur’. 




FESTİVALDE SITKI USTA RÜZGÂRI ESTİ 


Ankara 'da düzenlenen Türkiye'nin tatlı ve dondurma festivalinde katılımcılar hem tatlıya hem eğlenceye hem de bilgiye doydu. Konuklar, modern tatlılar boyu çikolata ve tatlı sektöründen uluslararası şeflerin gösterileri ile devam eden festival akşamları da çeşitli konserlerle sürdü. 



Festivalin en renkli bölümü ise Diyarbakır'dan tatlı ve dondurma festivale katılan Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta reyonu oldu. Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta tarafından festivale katılanlara burma kadayıf, fındıklı burma kadayıf, fıstıklı burma kadayıf, tereyağlı burma kadayıf, fıstıklı kadayıf, fındıklı kadayıf, cevizli kadayıf ikram edildi. Sıtkı Usta 3 gün süren tatlı fuarında inanılmaz bir rekora imza atarak,1,389 kilogram kadayıfı tatlı ve dondurma festivaline gelen vatandaşlara ikram ederek, medyanın da ilgi odağı haline geldi. Kadayıfçı Sıtkı usta diyabet hastalarını da unutmadı. Özel olarak hazırlanmış halk dilinde şeker hastalığı olarak bilinen hastalara diyabet tatlısı ikram edildi. 




HEM TATLI KUYRUĞU HEM DE ÇİĞKÖFTE KUYRUĞU OLUŞTU 



TÜRSAB yetkililerinin de ziyaret ederek, memnuniyetlerini dile getirdiği Meşhur Sıtkı Usta reyonu, fuar boyunca ziyaretçilerin akınına uğradı. 
Ankara'da ilk tatlı ve dondurma festivali yapıldı yapılan bu festivale severek katıldıklarını belirten Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta'nın oğlu Süleyman Altunbay, ‘1968'den bugüne değerli müşterilerimizin damak tadına hitap eden Meşhur Sıtkı Usta kadayıf ve künefe, üretim aşamasında gerek hijyen gerekse kaliteden ödün vermeden tam 43 yıldır damak tadına hitap ediyor. 





İlk günkü hizmet heyecanı aynı şekilde bugünlere taşıyarak, üretmeye devam ediyoruz. Meşhur Sıtkı Usta kadayıf ve künefe, üretim aşamasında teknolojiyi yakından takip ederek ürün yelpazesini her geçen gün artırmak suretiyle, değerli müşterilerimize güven kaynağı olmaya devam ediyor. 



Festivale katılmamızın ana nedeni Diyarbakır'ın meşhur tatlılarını tüm Türkiye'ye tanıtmak ve bu festival ile de bunu başardık. Ülkemiz genelinde bir çok fuara katılıyoruz. Ama bu fuar, bir hayli farklı. Çünkü tatlıların resmen yarıştığı bir fuar. Bizlere gösterilen ilgi de bizim iyi işler başardığımızın kanıtıdır. Fuarda standımızı ziyaret eden tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. 3 gün içinde fuarda halkımıza hizmet ettik, bu festivalde bize olan ilgiden hayli memnun kaldık. 
İnşallah; Diyarbakır'da da böyle festivaller yapılır. Uzun bir kalabalık kitlesi tatlı almak için beklediler. Diyarbakır'dan getirdiğimiz yaklaşık 19 personelimizle hizmet ettik. Diyarbakır’da 7 şubesi ile Ankara Çukurambar’da ise bir şubesi ile tatlı severlere hizmetimizi sürdürüyoruz’ dedi. 





MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ROLÜNÜ OYNAYAN YALÇIN MIHÇI,KONUK OLDU

Fuarda Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta'nın reyonunu ziyaret eden Sanatçı ve Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği genel başkanı yazar, besteci ve yorumcu Yalçın Mıhçı, Mustafa Kemal Atatürk rolünü oynayan Sıtkı ustanın standına misafir oldu. 
Mustafa Kemal Atatürk rolünü oynayan yalçın Mıhçı ‘Şu ana kadar yediğimiz en harika tatlılar. Tatlıların harika bir tadı var çok beğendik yerken hiç rahatsız olmadık. Bugün de bizlere kısmet oldu, gelip tatlı festivalini gezdik hiçbir katkı maddesi ve hilesi kesinlikle yoktur hile Teşekkür ediyoruz, ellerine sağlık. 




Sıtkı usta ve çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum, gelmeme değdi. Özellikle Sıtkı Ustayı tanıdığım herkes çok methediyorlardı. Bugün de meşhur kadayıfını yedik, güler yüzü ve tatlı dili ile bizlere nefis bir hizmet sundu. Çok memnun kaldık, kendisine ve ekibine büyük başarılar dilerim’ dedi. 
 




ETİKET :   festival sıtkı usta

Tümü