Fırat Seydaoğlu Eğil Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını koydu

Diyarbakır’ın tanınmış ailelerinden olan Seydaoğlu ailesinin bireylerinden Makine Mühendisi Fırat Seydaoğlu Eğil Belediye Başkanlığı için aday adaylığını koydu.

21:07:24 | 2023-11-25

20 21. Dönem ANAP Diyarbakır Milletvekili  olan ve Milletvekilliği döneminde eğil kırsal köylerinde hizmetleri olan halkın teveccühünü kazanan Sebgetullah Seydaoğlu’nun Makine Mühendisi yeğeni Fırat Seydaoğlu AK Parti’den Eğil Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulunup AK Parti Eğil ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Aday başvurusu Eğil halkı tarafından bir heyecan ve sevinçle karşılanan Seydaoğlu’nun, Eğil için doğru aday olacağına inanan Eğil halkı Fırat Seydaoğlu’nun aday olursa seçimi kazanacaklarından şüphe duymadıkları belirtildi.

EĞİL İÇİN BİR ÇOK PROJESİ VAR

Eğil için bir çok projesinin olduğunu belirten Fırat Seydaoğlu, “Seçilirsem Eğil ilçemiz için bir çok projem var. Bunları hayata geçireceğim. Öncelikle Eğil ilçemizde bulunan Peygamberler kabri yeterince tanıtımı yapılmıyor hem yurt içi hem yurt dışında gerekli tanıtımları yapacağım. Eğil ilçemiz 2. Halfeti olabilir doğa ve tarih bir arada,gençlerimize,yaşlılarımıza,engeli kardeşlerimize  sosyal tesisler açacağım” dedi.

AİLE OLARAK DİYARBAKIR’A HEP HİZMET ETTİK

Aile olarak sürekli siyasetin içerisinde yer aldıklarını da dile getiren Seydaoğlu, “Büyük dedem Diyarbakır’da SEYDA BABA olarak bilinen ve Diyarbakır merkezde sayılı türbesi olan bir zattır. Dedem Diyarbakır ilinde uzun süre imamlık yapmış, Mele Meheme olarak bilinen, Diyarbakır ili genelinde çok saygı duyulan ve binlere müridi olan bir kişidir. Annem Diyarbakır’da Şeyh Meheme olarak bilinen, o da türbeleri olduğu bilinen zatın kızı, Şeyh Yasin’in torunudur.Amcam SEBGETULLAH SEYDAOĞLU Diyarbakır ilinde Encümenlik ve İl Başkanlığı görevlerinden sonra 1994-2001 yılları arasında 20. Ve 21. Dönem Anavatan Partisi Diyarbakır Milletvekilliği yapmıştır.


Bu süre zarfında Diyarbakır bölgesi başta olmak üzere Terkan bölgesi içerisinde, Eğil ilçesi köylerini de kapsayan bölgede çok ciddi (elektrik, su, yol, sağlık ocağı ve kadrolu işe alımlar vb.) şekilde emekleri olmuştur. Yöre halkı tarafından da bu emekleri sık sık dile getirilmektedir. Kendim de yaklaşık 10 yıldır Eğil bölgesinde Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi’nde üst düzey yönetici olarak çalışmakta olup Eğil halkı ile özellikle de Eğil’e bağlı köylülerle ciddi bir hukukumuz olmuştur.



Şirketimizin imkanları ve yetkim dahilinde vatandaşların bütün ihtiyaçlarını karşılamakta olup yardımlarımız dokunmuştur. Vatandaşların geneli sürekli ‘’seni Eğil’de Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz’’ ısrarı üzerine aday olup kazanacağıma inandığım için bu göreve talip oldum. Eğil halkına ve köylerinde yaşayan vatandaşlarımıza bu zamana kadar sınırlı imkanlarla yapmış olduğum yardımlar dolayısıyla vatandaşlarımızın gönlünü kazanmış bulunmaktayım.


Bundan sonra vatandaşlarımıza daha faydalı olup ihtiyaçlarının tam anlamıyla karşılanabilmesi adına Belediye Başkanlığı görevini almaya hazır olduğumu bildiririm. Hem şahsım hem de ailemin Eğil halkı ile yıllardan beri iç içe olması, Eğil halkı tarafından sevilen bir aile olmamız hasebiyle bizlere gösterilen bu sevgi ve desteğe daha çok hizmet ile karşılık verilmesi gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

FIRAT SEYDAOĞLU KİMDİR?                                                                                                   

20.04.1980 Diyarbakır doğumlu olan Fırat Seydaoğlu, eğitimen Diyarbakır İnönü İlköğretim Okulu’nda başladı. Daha sonra Gazi Ortaokulu, lise eğitimini ise Ziya Gökalp Lisesi’nde tamamladı. Ardından Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde yılında tamamlayan Seydaoğlu, askerlik görevini 2008 yılında kısa dönem olarak Amasya 15. Er Piyade Eğitim Tugayı’nda tamamladı.  Evli, 2 çocuk babası olan Fırat Seydaoğlu, yaklaşık 10 yıldır idarecilik yapıyor.

Ayrıca Fırat Seydaoğlu Liderlik ve Etkili Yöneticilik(1000 Saat), Girişimcilik, İnsan Kaynakları Yönetimi (800 Saat), Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi (200 Saat), İletişim Becerileri Sertifika Programı, Diksiyon Eğitimi, Doğru ve Etkili Konuşma Teknikleri, İkna Teknikleri Eğitimi sertifikalarına da sahip.

Öte yandan, 2000 - 2012 yılları arasında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde Makine Mühendisi olarak görev yapan Seydaoğlu,         2012 – yılından bu yanada TPAO Eğil Birimi’nde Makine Mühendisi kadrosunda Kamp Şefi olarak görev yapmakta.


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :   Fırat Seydaoğlu Eğil Belediye Başkanlığı’na Aday Adaylığını

Tümü