Gençlik Kale Grubu: Diyarbakır’da Bağımlılıkla Mücadelede Yola Çıkıyor

Diyarbakır’da alkol, uyuşturucu madde ve sigara kullanımında yaşanan artışlara karşı önlem almak ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla kurulan Gençlik Kale Grubu çalışmalarına başladı.

17:51:30 | 2024-05-09

Dernek Genel Başkanı Ahmet Buğra Esen yönetimindeki Gençlik Kale Grubu, Diyarbakır ilinde yapılanma çalışmalarına hızla devam ediyor. 2020 yılı Temmuz ayında Aydın merkezli olarak kurulan Gençlik Kale Grubu Derneği, gençlerin sorunlarıyla mücadele etmeyi, gençler adına eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerini desteklemeyi ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumayı hedefliyor.


Dernek, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki gençlere yönelik projeler geliştirmek için çalışmalarını devam ettiriyor. Bu kapsamda, devletin desteğiyle projelerin hayata geçirilmesi ve gençlerin potansiyellerini ortaya çıkaracak faaliyetlere imza atılması planlanıyor. Dernek, bölgedeki gençlerin eğitim, kültür ve sanat alanlarında gelişimine katkı sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma içerisinde olacak.


Gençlik Kale Grubu'nun en büyük amaçlarından biri ise madde bağımlılığıyla mücadele etmek ve bağımlı olan bireyleri tedavi ettirip topluma kazandırmak. Bu doğrultuda, bağımlılıkla mücadele eden gençlere destek olmak, onları rehabilite etmek ve topluma yeniden kazandırmak için çalışmalar yürütülecek.

 


Diyarbakır'da gençler arasında artan alkol, uyuşturucu madde ve sigara kullanımı gibi zararlı alışkanlıklara karşı etkin bir mücadele yürütmeyi amaçlayan Gençlik Kale Grubu, gençlerin sağlıklı bir gelecek için bilinçlendirilmesi ve desteklenmesi konusunda kararlılıkla hareket ediyor. Bu çaba, gençlerin sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam sürmelerine katkı sağlamayı hedefliyor.

 

ÖZEL HABER: YILMAZ ACU




ETİKET :   Gençlik kale grubu Diyarbakır Ahmet Buğra Esen Gençlik Kale Grubu Derneği

Tümü