HAYATLARINDA İLK DEFA AVM’DE İFTAR AÇTILAR

D.BAKIR- Mübarek Ramazan Ayı’nın manevi atmosferi bütün dünyayı sarmış durumda. Yardımlaşma ve dayanışmanın en veciz örneklerinin görüldüğü bu kutsi ayda, Diyarbakır’da da eşine az rastlanır güzellikler yaşanıyor. Bunlardan birisi de Ninova AVM’de yaklaşık 300 kişinin katıldığı İftar Yemeği oldu.

00:29:42 | 2018-06-09

SUR MAĞDURU ÇOCUKLAR ÇİFTE SEVİNÇ YAŞADILAR

Sur İlçesinde yaşayan Sur mağduru aileler ile yetim çocuklar onuruna verilen İftar yemeği, duygusal anlara sahne oldu. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan Yardım Eli Derneği’nin tespit etmiş olduğu Sur mağduru aileler ve yetim çocuklar, hayatlarında ilk defa AVM’de hep beraber iftar keyfini yaşadılar. Ninova Alışveriş Merkezi’nde bulunan ‘Alaadin’in Sihirli Lezzetleri’ Adlı restaurantta verilen, yemeğe çok sayıda kişi ve kuruluş da katkıda bulundular.

İftar yemeğini organize eden, Derman Baba lakaplı hayırsever vatandaş Yılmaz Acu, şunları söyledi: ‘Öylesine duygu yüklüyüm ki, anlatamam. Sur İlçemizde ikamet eden Sur  mağduru aileler ile yetim çocuklarımızı Ninova AVM’de bir araya getirip, bu mukaddes ayda İftarımızı açtık. Bu organizasyon için Ramazan ayının ilk günlerinden beri hazırlıklarımızı yapıyorduk. Yaklaşık 37 yıldır, insanlarımızın derdine derman olmaya çalışıyorum. Sağ olsunlar bu nedenle bana ‘Derman Baba’ ünvanını layık gördüler. Bağrından çıktığım bu mukaddes kentimize ne kadar hizmet etsem azdır.

Allah rızasıyla şereflenebilmek için yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklarımız ve aileleriyle böylesi anlamlı bir günde bir araya geldik. İmkânım olsa, Diyarbakır’da yaşayan bütün ihtiyaç sahibi ailelerin bayram öncesi gıda, kıyafet ve ayakkabı ihtiyacını gideririm. Onların sosyal, kültürel ve sportif çalışmalarını yapabilecekleri, eğlenebilecekleri ortamlar hazırlarım. Geçmiş yıllarda, defalarca kez bunları yaptık. Hayırlısıyla bu yıl da yapacağız.

Amacımız çocuklarımıza çifte bayram yaşatmak. Onları mutlu görünce, dünyalar benim oldu. Yetim büyümüş biri olarak, babasız olmanın ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Özellikle Sur mağduru çocuklarımızla özel olarak ilgilenmeliyiz. Sur mağduru çocuklarımızın psikolojisi bozulmuş durumda. Yaşanan çatışmalardan en çok etkilenenler onlar. İnsanlarımız evinden, barkından oldu. Çoğu işsiz kaldı. Tabiri caizse bir lokma ekmeğe muhtaç oldular. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bayrağımızı gururla dalgalandıracağız. Devletimizin, hayırsever kişi ve kuruluşların katkılarıyla bu tür çalışmalarımızı çok daha geniş platformda devam ettireceğiz. Bu arada, Siyonist İsrail’in, mazlum Filistinli kardeşlerimize reva gördüğü zulmü de unutmadık. O nedenle İsrail ürünü gazlı içecekler yerine, limonata, ayran ve şalgam ikram ettik. Çocuklarımız hem sağlıklı ve doğal ürünlerden içmiş oldular, hem de terör devleti olan İsrail ürünlerine paramız gitmemiş oldu.

PAYDAŞLARIMIZA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEM AZDIR

Bu dev organizasyonumuza katkı sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cumali Atilla Bey olmak üzere, bütün paydaşlarımıza minnettarız. Sayın Başkanımız, ulaşım sorunumuzu çözerek, büyük katkı sağladı. Bu sayede, bütün aileleri ve çocuklarımızı, ikamet ettikleri evlerden alıp, İftarımızda ağırladık, sonra da yine hepsini aldığımız noktalara birer birer bıraktık. Ailelerimiz, Sayın Başkana dua ettiler.

Ninova Park Alışveriş Merkezi Genel Müdürlüğüne, yöneticilerine ve emeği geçen bütün AVM personellerine sergiledikleri örnek ev sahipliğinden dolayı müteşekkiriz. Sur İş Adamları ve Toptancılar Derneği (SİDER) Başkanı Şükran Yılmaz, Başkan Yardımcısı Ramazan Dere, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Başhekimi Sedat Özkul, Ak parti Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya, Kadayıfçı Sıtkı Usta, Av. Süleyman Elhakan, İş Adamı Şeyhmus Karakuş, İş Adamı Süleyman Ergin, İş Adamı Cihan Ensarioğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan,  Özel Bower Hospital Hastanesi Doktoru Gül Apaydın, Liv Suit Oteli İşletmecisi İş Adamı Ferman Zaman,  MUSYAN-DER Başkanı İş Adamı Sadık Elaldı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı ve Bağımsız Milletvekili Adayı Özkan Yıldırım, hayırlı projemize destek vererek, bizleri onurlandırdılar. Aslında saydığım isimler, bu hayır kervanında yer alarak, kendilerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını, ancak isimleri ve mensubu oldukları kurumların duyurulmasını istemediklerini belirttiler.

 

 

Ama böylesi hayırlı bir işe katkı sağlayanların isimlerini, bütün kamuoyunun bilmesi gerekir diye düşündüm. Alaaddin Usta ve hamarat ekibinin hünerli elleriyle hazırladıkları, birbirinden leziz 6 çeşit yemekten oluşan İftar Menümüzde, salata, ızgara köfte, beyaz et, tatlı ve içecek sunduk. Alaaddin Usta’nın bu hizmeti son derece ekonomik fiyatlarla sunması ve kâr amacı gütmeden bizlere sağladığı katkı, takdire şayan ve örnek alınması gereken bir davranış diye düşünüyorum. Nasip olursa, bu hizmetimizi, çok daha fazla sayıda ailemizi ve çocuklarımızı buluşturarak yapmayı hedefliyoruz. Bu tür hayırlı çalışmaların örnek teşkil ederek daha da yaygınlaşması, hepimizin ortak arzusu olmalı. Bu vesileyle, maddi-manevi emeği geçen, katkı sağlayan, hayır dualarını eksik etmeyen bütün kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Allah; sizlerden razı olsun. Hayırlısıyla, çok daha fazla sayıda katılımla, devasa organizasyonları, elbirliğiyle gerçekleştireceğiz’.

 




ETİKET :   İftar Yemeğini Organize Eden Derman Baba Lakaplı Hayırsever Vatandaş

Tümü