Hazro Milli Eğitim İlçe Müdürlüğüne Mehmet Reşit Memiş atandı.

D.BAKIR- Hazro İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Mehmet Reşit Memiş atandı. Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Reşit Memiş, Hazro İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı.

21:44:27 | 2018-06-25

Diyarbakır’ın Milli Eğitim camiasında değişik kademelerde uzun yıllardır başarıyla hizmet sunan ve görev yaptığı ilçelerde eğitime büyük katkılar sağlayan Mehmet Reşit Memiş, Bismil, Kocaköy ve Çüngüş ilçelerinde İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmıştır.  
 

 
YİRMİ YILI AŞKIN BİR HİZMET YOLCUĞU BAŞARIYLA SÜRÜYOR  

 
1995 yılında başladığı Sınıf Öğretmenliği göreviyle Milli Eğitim camiasında göreve başlayan Memiş, takip eden yıllarda bir çok eğitim kurumunda idareci olarak uzun yıllar başarıyla görev yaptı. Son olarak Çüngüş İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Memiş, hizmetlerine artık Hazro İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak devam edecek. Memiş’in Hazro Milli Eğitim Müdürlüğü atanması, Hazro genelinde sevinçle karşılanırken, İlçe Milli Eğitim Camiası tarafından da mutlulukla karşılandı. Eğitim camiasının duayen isimlerinden biri olan ve uzun yıllardır muhtelif kademelerde başarıyla görev yapan Mehmet Reşit Memiş, elde ettiği deneyim ve birikimlerini Hazro halkının hizmetine sunacak.  

 
ÇOCUKLARIMIZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR 
 
Adanmışlık ruhuyla çıktığı hizmet yolculuğunda yirmi yılı aşkın bir süredir farklı kademelerde Milli Eğitim camiasına hizmetler sunan Mehmet Reşit Memiş, şunları söyledi: ‘Aziz vatanımızın her noktası, bizim için kutsaldır. Bu onurlu vazife, bir bayrak yarışıdır. Değerli büyüklerimizden aldığımız bayrağı, bizden sonrakilere en iyi şekilde teslim etmek amacıyla çıktığımız bu kutlu yolculuğumuzda, elimizden gelen bütün gayreti sarf etmek en büyük şiarımızdır. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamak amacıyla, Milli Eğitim camiası olarak bütün birikimlerimizi ve tecrübelerimizi sahaya yansıtarak, çocuklarımıza olabildiğince faydalı olabilmenin mücadelesini veriyoruz. Okuma-yazma kampanyalarımızla oldukça başarılı sonuçlar aldık. Hedefimiz İlimiz ve bağlı bütün İlçelerinde yüzde yüze varan bir orana ulaşmaktır. Eğitim ve öğretimin, paha biçilemez bir hazine olduğunun bilinciyle, çalışmalarımız artarak devam edecek. Eğitim, bir ülkenin kalkınması noktasında ‘Olmazsa Olmazlar Arasındadır’. Bu duygu ve düşüncelerle, elimizden gelen bütün gayreti seferber ederek, bu onurlu hizmet yolculuğuna bütün camiamız mensuplarıyla aralıksız olarak devam edeceğiz’. 

 
 MEHMET REŞİT MEMİŞ KİMDİR? 
 
 1972 yılında Diyarbakır ili, Hazro ilçesinde dünyaya geldi. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Hazro ilçesinde tamamladı. 1995 yılında Dicle Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden Mezun olduktan sonra, aynı yıl Diyarbakır İli, Kulp ilçesinde Öğretmenlik Mesleğine başladı. Diyarbakır ilinin Değişik Merkez Köylerinde Öğretmenlik yaptıktan sonra, 2000 yılında Hazro İlçesine Öğretmenevi Müdürü olarak atandı. Hazro İlçesinde sırasıyla Okul Müdür Yardımcılığı, Okul Müdürlüğü, Öğretmenevi Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde yönetici olarak çalışmıştır. Müdürlük Rotasyonu sonucunda Çınar İlçesine atanarak burada başarıyla görev yaptı.




Daha sonrasında Diyarbakır ili Çüngüş ilçesine, Halk Eğitim Merkezi Müdürü olarak atanan Memiş, Çüngüş Halk Eğitim Merkezi Müdürü iken 2012 yılında Bingöl ili, Kiğı İlçesine Kadrolu İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Bingöl ili Kiğı ilçesinden, Diyarbakır İli Bismil İlçesine İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Mehmet Reşit Memiş, müteakiben Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesinde Şube Müdürü olarak kısa bir süre görev yaptı. sonrasında Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Eğitim Uzmanı olarak görev yaptı. Ardından Kocaköy ilçesine atandı. Diyarbakır ili Kocaköy ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmakta iken, Çüngüş ilçesine atanmıştır. Çüngüşte bir müddet görevde bulundu. Burada yaptığı başarılı çalışmaların ardından, Hazro İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı. 
Hazro Milli Eğitim İlçe Müdürlüğüne Mehmet Reşit Memiş atandı 




ETİKET :   Mehmet Reşit Memiş

Tümü