Husumetli aileleri Sebgettullah Seydaoğlu barıştırdı

Diyarbakır’da birkaç ay önce anlaşmazlık neticesinde çıkan ve 4 kişinin yaralandığı kavga nedeniyle aralarında husumet başlayan Demir ve Çoban aileleri, eski milletvekili Sebgetullah Seydaoğlu’nun girişimleri sonucu barıştırıldı

20:01:15 | 2023-04-25

Diyarbakır’da birkaç ay önce anlaşmazlık yüzünden çıkan ve 4  kişinin yaralandığı kavgadan sonra Demir ve Çoban aileleri arasında husumet başladı. Olayın kan davasına dönüşmemesi için eski Anavatan Partisi Milletvekili Sebgetullah Seydoğlu devreye girdi. Gökkuşağı Düğün Salonu’nda düzenlenen barış törenine, eski Anavatan Partisi Milletvekili Sebgetullah Seydoğlu, bazı STK Temsilcileri, bölgenin tanınmış simaları, kanaat önderleri, mahalle muhtarları, ilçe protokolü, cami imamları ve her iki aile bireyleri katıldı.

SEYDOĞLU: HER İKİ AİLEYE TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Her iki ailenin bireylerine teşekkür eden Seydaoğlu, “Maalesef geçtiğimiz aylarda hiçbirimizin tavsif etmediği bir olay oldu. Hepimiz biliyoruz ki ne kadar sıkıntılı ortamlar olursa olsun olaylar ne kadar hoşumuza gitmese de mutlaka bir araya gelip barışmamız gerekiyor. Bu hem dinimizin gereği hem de örfümüzün geleneğidir. Kanaat önderleri ile beraber iki aile ile görüştük. Sağ olsunlar aileler bizi kırmayarak girişimimizi karşılıksız bırakmadıkları için her iki ailede teşekkür ediyorum” dedi.

AİLE BİREYLERİNDEN ORTAK AÇIKLAMA

Kendilerini böylesi bir ortamda barıştıranlara teşekkür eden Demir ve Çoban ailesinin önde gelenleri ise yaptıkları ortak açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

Kimsenin tasvip etmediği büyük bir olayla karşılaştık. O olayda can kaybının olmaması sevindiriciydi. Bugün de aralarında husumet olan iki aileyi barıştırmak için buradayız. Öncellikle bu barış ortamını sağlayan Demir ve Çoban ailelerinin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Böylesi zamanlarda bize düşen barış ortamına katkı sunmaktır. Unutmak istediğimiz üzerine perde çekmek, istediğimiz bir daha görmek, yaşamak istemediğimiz menfur bir olay yaşadık.




Bugün burada bunun en güzel örneklerinden biri için bir araya geldik. Geçmişte yaşadığımız menfur olaylar üzerine bir sünger çekip yarına hep birlikte gençlere de örnek olacak şekilde el ele yürüyeceğimizi, burada sevgi saygı bağlarını yeniden yeşertip yaşatacağımızı göstermek için bir araya geldik. Demir ve Çoban ailesi olarak Sebgettullah Seydaoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Barış törenimize katılan herkesten Allah razı olsun.

YEMİN EDİP KURAN ALTINDAN GEÇTİLER

Konuşmaların ardından Demir ve Çoban ailelerinin fertleri, yemin edip, Kur’an-ı Kerim’in altından geçtikten sonra tek tek birbirleriyle tokalaşarak barıştı.




ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :   Demir Ve Çoban Aileleri Eski Milletvekili Sebgetullah Seydaoğlu’nun Girişimleri

Tümü