İLERİ’DEN KADINA ŞİDDET MESAJI

A İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özcan İleri, ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, özellikle son senelerde artan kadın cinayetlerine dikkat çekti.

14:43:49 | 2021-11-25



A İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özcan İleri, duygu dolu mesajında şu görüşleri dile getirdi:
‘1999 yılında BM Genel Kurulu kararı ile, kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık sağlamak amacıyla ilan edilen ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün 20. Yıl dönümündeyiz. Ne acıdır ki, özellikle son dönemde kadına yönelik kaba ve psikolojik şiddetin yanısıra, sonu ölümle biten bıçaklı, sopalı ve silahlı saldırıların giderek arttığını üzüntüyle müşahede etmekteyiz. Kadını küçük görerek onu herhangi bir işi yapamaz.
Ayrıca hayati derecede tehlikeli sonuçlar doğuracak şekilde kaba dayağa maruz kalan, bıçak, silah ile hunharca katledilen kadınlarımızın sayısı, özellikle son dönemlerde artmaktadır.


Bu duygu ve düşüncelerle, bir anne olarak, bu yıl da buruk karşıladığımız ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla, özelde annelerimiz, genelde bütün kadınlarımızın şiddetten ve her türlü fena muameleden uzak kaldıkları bir dünya dileğiyle, bütün kadınlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum’.




ETİKET :   A İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özcan İleri ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’

Tümü