İNSAN HAKLARI CEMİYETİ İKİNCİ KONGRESİNİ YAPTI

2016 yılın Mayıs ayında kurulan İnsan Hakları Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, önceki gün oldukça geniş bir katılımla 2. Olağan kongresini yaptı. Kongrede, Başkan Av. Mehmet Karadağ güven tazeledi.

23:38:39 | 2018-05-29

D.BAKIR- Yaklaşık iki yıl önce kurulan ve başarılı çalışmalarıyla büyük takdir toplayan İnsan Hakları Cemiyeti, ikinci olağan kongresini yaptı. Başkanlığını Av. Mehmet Karadağ’ın yaptığı İnsan Hakları Cemiyeti Diyarbakır Şubesi’nin kongresi, oldukça geniş bir katılımla yapıldı. Kongreye, muhtelif siyasi partilere mensup yetkililer, Sivil Toplum Kuruluşları, Akademisyenler, Hukukçular, Yazarlar, Eğitimciler, ile yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

ZALİME KARŞI MAZLUMUN YANINDA OLACAĞIZ

Kur’an-ı Kerim tilavetin ardından, sinevizyon gösterisi yapılarak, Cemiyetin Diyarbakır ve ülkemiz genelinde bugüne kadar yaptığı ve bundan sonra yapmayı planladığı çalışmalar hakkında açıklayıcı bilgiler verildi.  Ardından bir konuşma yapan İnsan Hakları Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkanı Av. Mehmet Karadağ, şunları söyledi:

Cenab-ı Allah; biz kullarına ‘Adaletli olmayı’ emir buyurmaktadır. Bu emir doğrultusunda, Diyarbekir sevdalısı bir grup arkadaşımla beraber, insan haklarının tesisi, korunması ve hak ihlallerinin olabildiğince engellenmesi amacıyla, Cemiyetimizin Diyarbakır Şubesini ihdas etmiş bulunmaktayız. İnsan haklarının ihlal edildiği bölgemizde, böyle bir cemiyetin kurulması, kuşkusuz büyük anlam taşımaktadır. İnsan haklarını, sonradan alınmış veya kazanılmış hak olarak asla görmüyoruz.

Hazreti Adem'den beri İlahi Emirler’le bahşedilmiş haklardır, insan hakları. Kimsenin insan haklarını lütfetmeyeceğini düşünüyoruz. Bu anlamda diğer insan hakları yapılarıyla farklı bir yapıda ve farklı bir kulvarda olduğumuzun altını çizmek isterim. İnsan haklarının tespiti ya da talebi konusunda değil, aynı zamanda insan hakları ihlallerinin önlenmesi alanında, aktif bir şekilde teşkilatlanarak mücadele etmeyi düşünüyoruz. Zulmü yapan, haksızlığı yapan, kişi ve kurumların teşhir edilmesi de amaçlarımız arasında yer almaktadır.’

AZİM VE ŞEVKLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

İstişare, zaten Yüce Dinimiz’in emirlerinden biridir. Bizler Cemiyet olarak, toplumun bütün kesimlerine dokunabilmek, ziyaretlerde bulunmak, fikir alışverişinde bulunarak, yeri geldiğinde empati yapmak suretiyle, sürekli dış dünya ile bağlantı halinde olacağız. Sivil Toplum Kuruluşları, İş dünyası, Eğitim, Hukuk, Kültür, Sanat kısacası toplumda faal olan bütün kurumlarla, diyalog halinde olacağız.

Adanmışlık duygusuyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, bundan böyle tüm üyelerimizin katkı ve nezaretini daha aktif bir şekilde bekliyoruz. İnsan hakları alanındaki çalışmalar zor olduğu kadar elzem olan çalışmalardır. Bu zorluğa rağmen bir İbadet edasıyla daha aktif çalışacağımıza can-ı gönülden İnanıyorum. Malumunuz derneğimizin tam ismi 'İnsan Haklarını Koruma Ve Hak İhlalleriyle Mücadele Derneği'dir. Yani bu sorumlulukla mazlumun ve zalimin kimliğine bakmaksızın her türlü zulme ve haksızlığa karşı durmak şiarımızdır.’

ŞÜKRAN YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ

Av. Mehmet Karadağ’ın konuşmasının ardından, kongreye geçildi. Mehmet Karadağ yeniden başkan seçilirken, Sur İş Adamları Derneği Başkanı, İşkadını Şükran Yılmaz ise, bir kez daha Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

Açıklamalarda bulunan Şükran Yılmaz, şunları söyledi: ‘Kurucu üyesi olduğum İnsan Hakları Cemiyeti’nin saygıdeğer başkanı Av. Mehmet Karadağ ve kıymetli Yönetim Kurulu Heyetini tebrik ediyorum.

HAK VE ADALET TEMELİNDE HİZMET ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Hak ve Adalet temelinde İslami bir anlayışla teşekkül eden derneğimizin misyonu, İslam Esaslı insani değerleri koruma kapsamında hak ihlalleri ile mücadele ederek, Adaletin tesisine öncülük etmektir.

Ayrıca Mazlumun yanında yer alarak zalime karşı durmak ve toplumsal barış, hoşgörü ve diyalog tesisi için olabildiğince gayret etmektir. Vizyonumuz ise, Hak ihlalleri ile mücadele alanında söz sahibi olarak, Mazlumların mağdur sıfatını fark eden, Hakk’ın hatırını muhafazada öncü bir kurum olabilme yolunda emin adımlarla ilerleyebilmektir.

‘Adalet ve Hakk’ın tesisi ve yaygınlaşmasını sağlayan bir konumda olmak gayesindeyiz. Hakkın hatırı Ali'dir ve elbette ki, hiç bir hatıra feda edilemez’ şiarından hareketle çeşitli meslek mensuplarının kuruculuğunu yaptığı bir sivil toplum kuruluşu, kentimize büyük katkılar sağlayacaktır. Farklılıklarımızı zenginlik olarak ediyoruz. Ben de tekrar Başkan yardımcılığına getirildim. Kuşkusuz Dernek bünyesinde tek bayan olmak, hem benim açımdan gurur verici, hem de büyük bir sorumluluk duygusu demek.

Bu duygu ve düşüncelerle ikinci kongremizin hayırlara vesile olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum. Sayın Başkanımız Av. Mehmet Karadağ ve Yönetim Kurulu’na seçilen bütün arkadaşlarımıza en kalbi duygularımla üstün başarılar diliyorum’.

 




ETİKET :   İnsan Hakları Cemiyeti Diyarbakır Şubesi önceki gün oldukça geniş bir katılımla 2. Olağan kongresini yaptı. Kongrede Başkan Av. Mehmet Karadağ güven tazeledi.

Tümü