İPEK: SUR YORGUN, SUR’UN YAŞADIKLARI BELLİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da son günlerde dile getirdiği fahiş kira fiyatları gündemden düşmüyor. Kira zamlarında yüzde 25 sınırı uygulaması hayata geçse de birçok kiracı fahiş fiyatlar ödemeye devam ediyor. Bu sırada Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğünün Diyarbakır’da kiracılarına 5-6 kat zam yaptığı ortaya çıktı.

18:26:51 | 2023-12-22

Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde bulunan tarihi Kervansaray Oteli’ni işleten uzun bir süre Diyarbakırspor Kulübü Başkanlığı yapan, Hotel Büyük Kervansaray ve Büyük Mardin Otellerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Diyarbakırlı İş adamı Mehmet İpek, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün uyguladığı fahiş kira oranlarını eleştirdi.

“SUR YORGUN, SUR’UN YAŞADIKLARI BELLİ”

Sur’da bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kiracılarına yüzde 600’lere varan zamlar yaptığını dile getiren İpek, “Sur bölgesinin yüzde 80’ni Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kiracısıdır. Kira zam oranlarının artışları çok yüksek.  Sur yorgun, Sur’un yaşadıkları belli, bizde yorgunuz, kurumlarımızda yorgun, bizlerde diyoruz ki bizler daha fazla birbirimizi yormayalım hep destek olalım birbirimize. Bir an önce Sur’u hakettiği yere getirelim. Birbirimizle uğraşmakla bir şey kazanamayız, hepimiz omuz omuza verelim destek içinde Sur’u ve Diyarbakır’ı güzel yerlere getirelim” diye konuştu.

“TEFE TÜFE’YE VE YASAYA UYULSUN”

Yasaya uyulması çağrısında da bulunan İpek, “Biz diyoruz ki yasaya uyalım, TEFE ve TÜFE’yi kabul edelim karşılıklı bir anlaşmadır hepimiz bu anlaşmaya uyalım. Hepimizin kiracıları var ve biz kendilerine TEFE – TÜFE uyguluyoruz.  Geçen sene kiralara TEFE TÜFE uygulandı ancak bu sene 500 – 700’den tutun en düşüğü 160-170 oranında birşeydir halbuki TEFE TÜFE yüzde 59’dur, bizimki yüzde 60 olsun. Biz yine TEFE TÜFE oranında kira zamları olsun onu istiyoruz.


Biz diyoruz ki düzenlenen yasal durum hepimizi bağlasın yasal hak hepimiz için geçerli olsun bizlerde hepimiz yasal hakka uyalım. Şuan benim gördüğüm kadarıyla yüzde 500, yüzde 600, yüzde 300 oranında zamlar var yani oranlar birbirini tutmuyor. Eğer ki TEFE TÜFE yüzde 300 çıkıyorsa bizede yüzde 300 zam uygulansın bu bizim kabulümüzdür, biz Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kiracıları olarak ona uyulmasını istiyoruz” dedi.



ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :   Cumhurbaşkan ı Recep Tayyip Erdoğan Vakıflar Genel Müd.kira Zam.Mehmet Ipek

Tümü