İş adamı İleri’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

D.BAKIR/ A İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İş adamı Özcan İleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

11:07:18 | 2023-08-30

İşadamı Özcan İleri , mesajında, 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde Samsun'da başlatılan Kurtuluş Mücadelesi'nin, 30 Ağustos 1922'de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin bir zafere ulaştığını hatırlattı.

Bu zaferle ulusumuzun, istiklal ve istikbaline sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiğini belirten İler , duygularını şöyle dile getirdi:

30 Ağustos, Vatanı ve hürriyeti uğruna, kanının son damlasına kadar, azimle mücadele eden milletimizin emsalsiz vatan sevgisinin ilanı, tarihe altın harflerle yazılan şanlı zaferidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Dumlupınar'da verilen bu mücadele sonucunda, kahraman ordumuz ve asil milletimizin sergilediği inançla, Anadolu'nun ebedi vatanımız olduğu tescillenmiştir. Milletimiz, ülkemizin bağımsızlığını hedef alarak kutlu yürüyüşümüzü sekteye uğratmak, bizi hedeflerimizden alıkoymak ve yolumuzdan döndürmek isteyenlere, gereken cevabı en kararlı bir şekilde vermiştir.


İman aşkıyla, kendisinden sayı ve teçhizat yönünden çok daha fazla olanaklara sahip olan işgalci devletlere karşı elde edilen ve bizden sonraki nesillere de, gururla aktaracağımız, kutlu bir zaferin adıdır 30 Ağustos.

Bu duygu ve düşünceler ışığında, 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın 101. yıl dönümü vesilesiyle, İstiklal Harbi'mizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bütün şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi Rahmetle anıyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yürekten kutluyorum.




ETİKET :   A İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İş adamı Özcan İleri

Tümü