İslam Birliği Teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı: Kudüs'ün Yanındayız, Zafer Allah'ın İzniyle Olacak

Dünya genelinde Müslümanların birlik ve dayanışma içinde olduğunu vurgulayan İslam Birliği Teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı Mervettin Tosunlu, Kudüs'ün özgürlüğü için mücadele eden kardeşlerine destek mesajı verdi. Diyarbakır'dan yapılan açıklamada, Tosunlu, İslam coğrafyasında yaşanan zorluklara dikkat çekti.

18:15:22 | 2023-10-13

Tosunlu açıklamasında, "Bugün, başta Kudüs olmak üzere Doğu Türkistan, Kerkük, Halep, Kırım, Arıkan ve Kafkaslar gibi bölgelerde onurlu bir şekilde mücadele eden kardeşlerimize buradan seslenmek istiyorum. Dünya Siyonizm'inin Kudüs senaryoları, mukaddesatımıza saldırmak üzere kaldırılmış bir hançerdir ve bu hançer saplandığında yalnızca Müslümanlar değil, tüm insanlık acı çekecektir" ifadelerini kullandı.


Siyonist İsrail'in zulmüne karşı sessiz kalmanın artık son bulması gerektiğini belirten Tosunlu, "Kudüs, bir İslam beldesidir ve Filistin'in başkentidir. Bu gerçeği dünyaya haykırmaya devam ediyoruz. İsrail hoşgörüden anlamaz, ancak kaba kuvvetten anlar. Ey bebek katili İsrail, kanlı ellerini Kudüs'ten çek! Bu mücahitler elbette ki zaferi kazanacaktır. Kudüs kimdeyse, zafer de onundur. ALLAH, mazlumu koruyanların yanındadır. İtidal çağrısı yapanlara sesleniyorum, tarafınız Kudüs olsun, zafer Allah'ın izniyle olacaktır" şeklinde konuştu.


Mervettin Tosunlu'nun bu güçlü mesajı, İslam dünyasındaki Kudüs'e duyulan duygusal ve dini bağlılığın bir ifadesi olarak yankı buldu. Tosunlu'nun seslendirdiği bu duygu, Müslümanların Kudüs'e olan derin sevgisi ve bağlılığına işaret ediyor.




ETİKET :   İslam Birliği Teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı Mervettin Tosunlu

Tümü