İstanbul Lider Koleji Diyarbakır’da

İstanbul Lider Koleji Diyarbakır kampusunda lansman toplantısı yapıldı. Toplantıya İstanbul’dan ve Diyarbakır’dan temsilcilerin yanı sıra Kayapınar, Yenişehir ilçe Milli Eğitim Müdürleri ve veliler katıldı.

22:07:01 | 2022-06-10

Diyarbakır’da özel kolejlere bir yenisi daha eklendi. Deneyimli isimlerin yer aldığı bir gurup eğitimci, Lider Kolejini kente taşıdı. Lider Koleji Diyarbakır kampusunun lansman toplantısı eğitimci ve velileri bir araya getirdi.

‘Liderlik cesur karalar almakla başlar’

Kampus bahçesinde yapılan toplantıda konuşan kolejin Kurucu Müdürü Kürşat Akbulut, “Aylarca süren çalışmanın sonucu kendi ismimiz, kendi kadromuz, kendi akademisyenlerimizle bu cesur kararı aldık. Çünkü liderlik cesur kararları almakla başlıyor. Hiç bir şeyden korkmadan, çekinmeden Diyarbakır’a eğitim kalitesinin nasıl yükseltilebileceğini, dünya standartlarına nasıl ulaşabileceğimizi, akademisyen kadromuz ve eşsiz öğretmen kadromuzla bu yıl bunu ispat edeceğiz. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Çocuklarınız çocuklarımızdır. Öyle bakıyoruz, öyle eğiteceğiz. Cesur, kendini ifade edebilen, yaratıcı, her şeye müdahale edebilen çocuklar istiyoruz. Eğitim felsefemiz bu, kendi yayınlarımız ve kendi zekâmızla yol alacağız” dedi.

 

‘Eğitim çocukların hayata hazırlanmasıdır’


Lider Koleji Kurucu Genel Müdürü Fatih Karadağlı da, Diyarbakır’daki şube için şu ifadeleri kullandı: “Ekip olarak Diyarbakır’da olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün artık eğitim nedir diye bakıldığında aslında eğitim çocuklarımızı hayata hazırlamanın kendisi oluyor. Aslında biraz daha sınav mantığından uzaklaşarak, çocukları hayat becerileriyle donatmak oluyor. Bizde İstanbul Lider Koleji olarak yola çıkarken, en büyük hedefimiz liderlik becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmek. Bununla ilgili anaokulu 3 yaşından başlayarak lise sona kadar devam eden ayrı bir müfredatımız, ayrı yayınlarımız ve ayrı bir içeriğimiz var. Çünkü biz çocukları sadece sınava değil hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Okul hayatın kendisidir diyoruz.”

Diyarbakır barışın kenti


Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, eğitimin ve çocukların önemine değinerek şunları söyledi: “Eğer bir yıllık hesabınız varsa pirinç ekin, 10 yıllık hesabınız varsa ağaç dikin, yüz yıllık hesabınız varsa insan yetiştirin.”

Lider Koleji Diyarbakır Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özmen ise, gelen velilerin kendisini onurlandırdığını belirterek, velilerin İstanbul’dan gelen Lider Koleji ekibinden faydalanmalarını istedi.

 

Diyarbakır kardeşlik şehri


Kolejin Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Dereci ise, Diyarbakır’ın kardeşlik kenti olduğunu dile getirerek, “41 yıldır ben özel okulcuyum. Ama bugün meslek hayatımda bir ilkle karşılaştım. Bir özel okul lansmanında başka özel okul temsilcileri gelip, buradaki başka bir özel okulun lansman toplantısına destek verdiler. Ayrıca hem Yenişehir hem de Kayapınar ilçe milli eğitim müdürlerinin de burada olması bizim için çok değerli. Diyarbakır’ın ne kadar kardeşlik ve barış kenti olduğunu gösterdi” dedi. Konuşmalardan sonra Lider Koleji’nin akademisyen ve öğretmen kadrosu velilere tanıtıldı.

 

Kaynak: https://www.tigrishaber.com/




ETİKET :  

Tümü