KARA BULUTLARI DARMADAĞIN ETTİK

D.BAKIR- Elif Hanım, Yasemin Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasemin Timur, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, duygu yüklü ifadelere yer verdi.

14:28:51 | 2022-05-19

Yasemin Timur, ‘19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a ayak basarak, ülkemiz ve ordumuz durumu üzerine ilk gözlemlerini yaptığı ve bugünlerin temelinin atıldığı bir tarihtir. Aynı zamanda Atatürk'ün eseri Nutuk da bu tarihte başlar. 1918 Mondros Mütarekesi sonrasında ülkemizin birçok bölgesi düşman işgaline uğramış vaziyetteydi. Memleketin dört bir yanında bu işgallere karşı halkımız, onurlu bir direniş göstermekteydi.

 

Gazi Mustafa Kemal, 16 Mayıs 1919 tarihinde İstanbul’dan Bandırma Vapuru ile yola çıkarak, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaşmasıyla başlayan İstiklal mücadelesinin 103. yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz.
Geleceğimize ışık tutan gençlerimizin, emin adımlarla ve toplumsal faydalarımızı dikkate alarak aynı zamanda dünya bilim standartlarını yakalamış, vatanına yararlı bireyler olarak, yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Halkımız, bu hususta gençlerimize güvenerek, geleceğe umutla bakmaktadır.

Cumhuriyetimizin, geleceğe taşınması için gençlerimizin özveriyle çalışılacağına, en kalbi duygularımla, yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, devletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum’.




ETİKET :  

Tümü