KAYED Diyarbakır’da temsilcilik açtı

KAYED Diyarbakır’da temsilcilik açtı

21:35:12 | 2021-01-25

Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (KAYED) Diyarbakır’da temsilcilik açtı. Temsilciliğin başına ise, Diyarbakır’da yaptığı yardımlarla tanınan halk arasında lakabı Dermanbaba olarak bilinen Hayırsever Yılmaz Acu getirildi.

 

Merkezi Elazığ’da bulunan Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (KAYED) Şanlıurfa, Malatya, İzmir, Ankara’dan sonra Diyarbakır’da da temsilcilik oluşturdu. Oluşturulan bu temsilciliğin başına da Diyarbakırlı hayırsever dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu getirildi.

 

Diyarbakır Temsilcisi Yılmaz Acu’nun yapacağı Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (KAYED) Diyarbakır temsilciliğinde Ramazan Seykan, Şeyhmus Kaval, Fahrettin Tanrıverdi, Hüseyin Diriarin, Sinan Akbalık, Sedat Acu, Sedat Çalışkan, Zeynel Abidin Aktay, Melike Balkın Karakaya, Cengiz Elhansu, Selahattin Yağmur, M.Barış Kılıç, Sıdık Atlı, Fırat Özmen ve Mahir Yıldız,Mahmut Yıldız görev alacak.


Kendisine verilen bu görevi layıkıyla yerine getireceğini belirten Yılmaz Acu, “Tüm dünyada, her gün her saniye bir insan yaşamak için kan transfüzyonuna (nakline) ihtiyaç duymaktadır. Kan ise tek kaynağı insan olan ve başka hiç bir yolla üretilemeyen biyolojik bir maddedir ve bütün dünyada güvenli kan ve kan bileşenleri ancak düzenli, gönüllü ve karşılık beklemeyen kan bağışçıları aracılığıyla sağlanmaktadır.

 

Bizde Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği olarak şehrimizde bir temsilicilik olmasını istedik saolsun dernek başkanı Murat Özekinci’de bizi kırmadı şehrimize temsilcilik oluşturdu ve beni de temsilci olarak bu göreve layık gördü. Kendisine şahsımı bu göreve layık gördüğü için teşekkür ediyorum. Diyarbakır’da birlikte çok güzel işler yapacağız. Unutmayın kan acil ihtiyaç değil sürekli bir ihtiyaçtır” dedi.

 

“KAN VERMEK BİR İNSANLIK GÖREVİDİR”

Yaptığı insani hizmetleri Allah’ın rızasını kazanmak için yaptığını da sözlerine ekleyen Acu, “Yaptığımız insani hizmetler sadece Allah’ın rızasın kazanmak içindir. Ulaştığımız yardımcı olduğumuz insanların bir dua etmesi bizlere yeterlidir. Benim buradan tüm dostlarımdan ve sevenlerimden tek ricam derneğimize sahip çıkmalarıdır. Hastalara yardımcı olalım derneğimizde hiçbir siyasi faaliyet olamayacaktır sadece insanlık için çabamız olacaktır. Çevre illerden gelen hastalar kan bulmakta zorluk çekiyorlar onun için gelen hastalarımızın bir nebze olsun kan ihtiyaçlarını giderip destek olmak  kan vermek bir insanlık görevidir” diye konuştu.

KAYED’İN 10 BİN CİVARINDA GÖNÜLLÜSÜ VAR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Murat Özekinci ise; “Kısa adı KAYED olan Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneğimiz, bir çok ilin yanı sıra güzide şehrimiz Diyarbakır’da da temsilcilik açtık. Temsilciliğimizin başına da Diyarbakır’da yaptığı yardımlar ve hayırlarla halkın gönlünde taht kuran insanların yardımına koşan dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu’yu getirdik. Şubeleşmek için birçok ilde çalışma başlatan derneğimiz, Elazığ’dan doğup tüm ülkeye yayılan iyilik hareketi olarak insanların aidiyet hissettikleri dernek olmuştur. Derneğimiz 2012 yılında kuruldu. Hasta ve hasta yakınlarına kan bağışçısı bulunması amacıyla kurulan KAYED 10 bin civarında gönüllüsüyle hizmet vermektedir. 81 ilde teşkilatlanma çalışması başlatan derneğimiz, illerde ki bağışçı organizasyonunu profesyonel olarak bünyesinde kurulan çağrı merkezi ( 0850 302 6 526 )ile devam ettirmektedir” dedi.

 

ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞMA PRENSİBİ

Çağrı merkezi çalışma prensibi ile hareket ettiklerini de belirten Başkan Özekinci, “Hasta veya hasta yakını kendisi çağrı merkezini arayarak hasta adı, kan grubu, hastane adı, şehir bilgilerini vermektedir. Çağrı merkezimiz alına bilgiler çerçevesinde hastane kan merkezinden teyit aldıktan sonra hastanenin bulunduğu ildeki gönüllüleri arayarak kan bağışı ihtiyacı olduğunu bildirip, gönüllünün kan bağışına gitmesini sağlamaktadır.  Kan vermek için müsait olan ilk gönüllü bulunana kadar aramalar yaparak hasta için gerekli olan kanın bulunmasını sağlamaktadır. Bu şekilde hasta yakının kapı kapı dolaşıp bağışçı aramasının önüne geçilmektedir. Ayrıca gerek sosyal medya gerekse hastane çevresindeki art niyetli insanların tacizinden kurtulmuş olarak, hasta ile karşılıksız kan bağışı yapmak isteyen gönüllünün bir araya gelmesi derneğimiz aracılığı ile sağlanmış oluyor” diye konuştu.

İL TEMSİLCİSİNİN GÖREVİ NELERDİR?

İl temsilcilerinin görevlerini de sözlerine ekleyen Başkan Özekinci, “Derneğimiz, il Temsilcileri aracılığı ile illerde temsil edilmektedir.   KAYED il başkanlarının bulunduğu il de, öncelikli görevi dernek gönüllü formlarının insanlar tarafından doldurulmasını sağlamaktır. Bu çalışmayı yaparken ilk olarak bir ekip oluşturulması gerekir. Büyükşehirlerde 10, diğer illerde 5 asıl üyeden oluşan ekip, kendisine yardımcı olacak sayısız gönüllü ile çalışabilir. Ekip ve gönüllülerin organizasyonu il başkanının görevidir. Doldurulan gönüllü formları belirlenen periyotlarla genel merkeze gönderilmesi gerekir. Eksiksiz doldurulan formlar genel merkeze gönderilerek çağrı merkezinin yönlendirme işlemlerinde kullanılır. Gönüllü kayıt işlemlerinin yapılırken, bulunduğu ilde hastane idare ve kan merkezi ziyaretleri yaparak derneğinin tanıtımının yapılması ve çağrı merkezi teyit işlemlerinin daha erken yapılabilmesi için kan merkezlerinin bilgilendirilmesi yapılmalıdır.

 

Ayrıca il bürokrasisi, siyasiler ve iş dünyası ile birlikte sivil toplum kuruluşları ziyaretleri yapılmalıdır.   Derneğimiz eğitim alanındaki çalışmaları, özellikle kitap atölyesi programları illerde başlatılması derneğimizin vizyonu açısından önemlidir. Bu amaçla kan arıyorum projesi uygulanması sonrasında kitap atölyesi programlarının başlatılması ve devam ettirilmesi derneğimizin amaçları arasında ve il temsilcisinin görevi arasında yer almaktadır” dedi.

Dernek İletişim;

Çağrı merkezi : 0 850 302 6 526

WhatsApp: 0 536 927 08 43

Web: www.kayed.org

Web 2 : www.kanariyorum.org   (gönüllü kaydı ve kan duyurusu amaçlı kullanılacak)

Sosyal medya ;

Facebook/ kayedkan

Twitter/kanariyorumder_

İnstagram/kayed_kanariyorum

Youtube/ Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği




ETİKET :  

Tümü