'Kedi dostu' esnaf, dükkanını can dostları için açtı

Diyarbakır’da 'kedi dostu' esnaf, dükkanının kapılarını can dostları için ardına kadar açtı.

21:16:38 | 2023-06-24

Diyarbakır’da esnaflık yapan Ercan Karagöz, büfe olarak işlettiği işyerinin kapılarını sokak kedileri için ardına kadar açarak dükkanını adeta bir yuvaya dönüştürdü.

Yenişehir İlçesi Sanat Sokağı’nda büfe işleten Ercan Karagöz, bakıma muhtaç sokak kedilerini iş yerinde oluşturduğu köşede rehabilite ediyor. Su ve mama kaplarıyla oyuncakların bulunduğu bölümde, sevimli konuklarını ağırlayan Karagöz, iş stresini kedilerle oynayarak gideriyor.

Karagöz, Milli Savunma Bakanlığı’ndan emekli olduktan sonra, bir büfe açarak 7 yıldan bu yana esnaflık yaptığını söyledi. İş yerinin etrafında gezerken bakıma muhtaç, hasta, hatta şiddete maruz kalan kediler gördüğünü ve bu durumun kendisini çok üzdüğünü dile getiren Karagöz, "Bu konuda ne yapabilirim?" diye düşünmeye başladığını belirtti.

İşyerinin Önünde Kedi Evleri Var

Bir süre sonra iş yerinin ön kısmında bulunan alana kediler için yuva yaptığını ardından belediyenin de bir yuva bıraktığını anlatan Karagöz, "Marangozdan özel olarak yapılan bir yuvayı kediler için sıcak bir ev haline getirdim. Belediye de bir kedi evi oluşturup aynı alana koydu. Her gün yanlarına geliyorum. Sabah, öğle ve akşam beslenmelerini takip ediyorum, bakımlarını yapıyorum. Hasta hayvanların tedavilerini yapmaya çalışıyorum. İyileşen kedileri ücretsiz sahiplendiriyorum. İnsanlardan Allah rızası için kedilere bakmalarını istiyorum. Yavrulayan kediler sıcaktan bunalmasın diye işyerimin serin kısmında onlara yuva oluşturuyorum. Mevcut yavrulara da burası serin ama sıcak bir yuva oluyor." ifadelerini kullandı.


“Kedilerinde Yaşama Hakkı Var”

Kedilerin de yaşama hakkı olduğunu vurgulayan Karagöz,  "Onların yanında rahatlıyorum. Kedi yuvamıza 2022 yılı içinde 100’ün üzerinde kedi girişi oldu. Bunların bir çoğunu sahiplendirdik. Sahiplendirdiklerimin de takibini yapıyorum. Bazılarını da kısırlaştırdıktan sonra serbest bırakıyorum. Şu an 20’nin üzerinde kedi var. Yeni gelen kediler için karantina bölümü ayırdım. Doğum yapanlar, hastalar ve yeni gelenleri karantina bölgesine alıyorum. Sağlık sorunları yoksa bir süre sonra diğerlerinin yanına bırakıyorum" dedi.

Eşide Bir Hayvansever

Eşi Nazdar Karagöz’ün de evde kedilerinin olduğunu eşinin de bir hayvansever olduğunu da sözlerine ekleyen Karagöz, “Eşimde benim gibi bir hayvansever. Evimizde de kedilerimiz var. Kedilerimize isimler veriyoruz. Kedilerimize Bal, Umut, Pamuk, Zerrin, Lokum gibi isimler verdik. Bazen isimlerini unuttuğum olabiliyor ama ismini söylediğim kediler kendilerini biliyorlar” diye konuştu.


İlaç ve mama sıkıntı yaşıyoruz

Kedilerin bakımı konusunda ilaç ve mama sıkıntısı yaşadığını da dile getiren Karagöz, “Bazen ilaç ve mama sıkıntısı yaşayabiliyoruz. Bu konuda belediyeler çok fazla yardımcı olamıyor. 5-6 ayda bir, bir paket mama getiriyorlar zaten o mamaları da kediler yemek istemiyor. Bu konuda hayvanseverlerden ve belediyelerimizden destek bekliyoruz” dedi.

Haber: Ramazan SEYKAN




ETİKET :   Diyarbakır’da Esnaflık Yapan Ercan Karagöz Büfe Olarak Işlettiği Işyerinin

Tümü