KUTLU VE KÖKLÜ TARİHİMİZ, EŞSİZ BİR MİRAS DEĞERİ TAŞIYOR

10:32:32 | 2021-03-18

D.BAKIR-  Karakuş Group Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Karakuş, ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında,

Karakuş Group Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Karakuş, böylesi anlamlı günleri yad ederken, aynı zamanda şanlı tarihimizi gelecek kuşaklara aktarabilmenin ve esasında o destansı günleri yeniden yaşıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiği mesajında, duygularını şöyle dile getirdi:

106 yıl önce yedi düvele karşı savaşarak kazandığımız Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin destanıdır.

Dönemin yokluk ve zorluklarına rağmen, aziz milletimizin iradesi ve sarsılmaz İnancı ile kazandığı bu zafer, hem milli tarihimizi, hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirmiştir. Çanakkale Zaferi, tarihte eşi benzeri olmayan bir kahramanlık belgeseli ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden, tarihi bir dönemeçtir. Bu bakımdan Çanakkale, aziz milletimiz için olduğu kadar, bağımsızlık mücadelesi veren bütün milletler ve insanlık alemi için de bir başarı örneği olmuştur.

Vatan Şairimiz Akif'in ifadesiyle; "Yedi iklimi cihanın" karşımıza durarak yaptıkları saldırılara, İman dolu göğsünü siper edip canlarını feda ederek cevap veren ecdadımız, o gün temellerini attığı birlik ve beraberlik duygusuyla, bizlere aziz vatanımızı bırakmışlardır. Bizler millet olma bilinciyle, en güç koşullarda bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten sağlam bir bilinç ve ruhun mirasçılarıyız. Bize bırakılan bu mirasa sahip çıkarak, geleceğimize daha emin adımlarla yürüyecek, ulus olma şuurumuzu her daim canlı tutacak ve yücelteceğiz. Bir Eğitimci olarak, şanlı tarihimizi gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarabilmek, hem benim, hem de bütün meslektaşlarım açısından son derece mutluluk ve gurur vericidir.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 106. Yıl dönümünü ve Şehitlerimizi Anma Günü'nü kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Aziz vatanımız ve mukaddes değerlerimiz uğrunda fedayı can eyleyerek bu toprakları bizlere vatan yapan kahraman şehitlerimizi, vefat etmiş gazilerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum’.




ETİKET :  

Tümü