Mehmetçik İlkokulu'nda Miniklerin seçim rüzgarı

Diyarbakır'ın köklü okulları arasında yer alan devlet okulu olan Mehmetçik İlkokulu'nda seçim rüzgarı yaşandı. Mehmetçik İlkokulu 4/L Sınıfı öğrencileri sınıf öğretmeni Cuma Ertaş'ın yürüttüğü kampanya ile demokrasi eğitimi kapsamında 24 Ekim'de oy kullandılar. Yapılan oy kullanma etkinliği için sınıf seçme kurulu, seçim takvimi hazırladı.

02:45:45 | 2018-10-26

Seçim takvimine göre, sınıf temsilcileri 18 Ekim'de tamamlandıktan sonra liste halinde sınıf temsilcisi isimleri 4/L sınıf öğrencilerine açıklandı. Ummalı bir seçim yarışına giren adaylar konuşma metinlerini, vaatlerini hazırladılar. 



Temsilci adayları sınıf öğretmeni Cuma Ertaş'ın belirlediği tarih ve saatlerde demokratik bir seçim olabilmesi için kendilerini tanıtarak vaatlerini dile getirerek sınıf arkadaşlarından oy istedi. 



Sırayla kendilerini tanıtan öğrenciler sınıfın daha iyi olabilmesi için idare-öğretmen ve veliler ile nasıl işbirliği yapacaklarını anlattılar. 



24 Ekim 2018'de sınıf öğretmenin hazırladığı oy pusulaları, oy sandığı, oy kullanma köşesi ve tutanaklarıyla öğrenciler, sırayla oy kullandılar. Elif Rana Hocaoğlu, Tuna İdil Seykan, Enes Oğul, Feyza Güler Altınel ve İsa Emir Budunoğlu'nun yarıştığı temsilci seçiminde yapılan oy sayımına göre en çok oyu alan sınıf öğrencilerinden Enes Oğul, sınıf temsilcisi seçildi. Tutanak sandık kurulunca imza altına alınarak resmileştirildi. 




ETİKET :  

Tümü