Memleket Sevdalıları Derneği, Cumhuriyetin 100. Yılında Anıtkabir'de

Memleket Sevdalıları Derneği, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak gerçekleştirdiği etkinlikle Atatürk'ün mozolesi Anıtkabir'de bulundu. Dernek üyeleri, düzenledikleri tören ve ziyarette çelenk sunarak Atatürk'ün huzurunda olduklarını ifade ettiler. Aynı zamanda anı defterine duygularını yazan dernek üyeleri, Türk ulusunun kararlılığını ve cumhuriyetin değerlerine olan bağlılığını vurguladı.

12:33:24 | 2023-12-24

Cumhuriyetin temellerini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki Türk ulusunun, geçmişte olduğu gibi bugün de sarsılmaz bir kararlılık ve çelikten bir iradeyle demokratik, laik, tam bağımsız Cumhuriyetini koruma ve yükseltme azim ve kararlılığını ifade eden dernek üyeleri, Anıtkabir'de düzenledikleri törenle bu mesajlarını güçlü bir şekilde iletti.

Ziyaretin ardından Anıtkabir'deki müzeleri gezen dernek üyeleri, Türkiye'nin kurtuluş mücadelesine ve cumhuriyet tarihine dair önemli belgeleri inceledi. Ayrıca, İkinci Cumhurbaşkanı ve Kurtuluş Savaşı kahramanı İsmet İnönü'nün 50. vefat yıl dönümüne iki gün kala, 25 Aralık'ta ziyaret edilecek olan mezarını da ziyaret etmek üzere hazırlıklara başladı.

Memleket Sevdalıları Derneği Genel Başkanı İbrahim Şavlukbaş, yapılan etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine sadık kalarak, Türk milletinin birlik ve beraberliğini daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Dernek üyeleri, gelecek kuşaklara Cumhuriyetin değerlerini aktarmanın önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerle bu amaçlarına katkı sağlamayı sürdüreceklerini ifade etti.




ETİKET :   Memleket Sevdalıları Derneği

Tümü