Minik Alya'nın hassasiyeti kediyi kurtardı, Diyarbakır Sokak Hayvanları Derneği devreye girdi

Diyarbakır'ın sokaklarında dolaşırken fark ettiği zor durumda olan bir yavru kedinin hayatını kurtaran 8 yaşındaki Alya Özşanlı, hayvanseverlikte ne denli önemli bir rol oynadığını bir kez daha gösterdi. Yardımsever bir aile olan Özşanlı ailesi, yavru kedinin gözlerinin çapaktan adeta kör olduğunu fark ederek hemen harekete geçtiler.

16:22:56 | 2023-10-19

Eski dönem MÜSİAD Başkanı  İşadamı İsmail Özşanlı ve eşi ile birlikte sokakta dolaşan minik Alya, yavru kedinin durumunu görünce hemen Diyarbakır Sokak Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yılmaz Acu'ya haber verdi. Acu, durumu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Muhammed Kasım Aydın'a ileterek veteriner ekipleri ve hayvan ambulansını seferber etti.



Minik Ayla’nın bu duyarlılığına teşekkür eden Diyarbakır Sokak Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, “Gündüz saatlerinde telefonum çaldı. Eski dönem MÜSİAD Başkanı İşadamı İsmail Özşanlı aradı. Kayapınar İlçesi civarında kızı Alya ile dolaşırken kızının hasta bir kedi farkettiğini yanına gittiklerinde gözlerinin çapaktan adeta kör olduğunu farkettiklerini söyledi. Bu konuda benden tanıdığım veteriner ve sağlık kuruluşu olup olmadığını masraflarını kendilerinin karşılayacağını söylediler.


Bende Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığına ait hayvan barınağı olduğunu söyledim. Vakit kaybetmden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Muhammed Kasım Aydın beyi aradım ve durumu anlattım. Başkan Aydın hemen birhayvan ambulansı ile ekip gönderdi. Gidip kediyi alıp barınağa götürdüler.




Kedinin tedavisine başlandı. İnşallah en yakın zamanda sağlığına kavuşacak. Minik Ayla’nın bu hassasiyetini de tebrik ediyor. Hayvanlara böylesi ilgi ve alaka insanlardan Allah razı olsun. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Muhammed Kasım Aydın beyede teşekkür ederim” diye konuştu.

Bu olay, toplumun hayvanlara yönelik daha fazla duyarlılık göstermesi ve onları koruma altına alma konusundaki farkındalığı artırması açısından önemli bir örnek teşkil ediyor. Minik Alya ve ailesi, sadece bir kedinin değil, bir canlının yaşama sevincini ve umudunu geri getirerek tüm topluma ilham vermiş oldu.




ETİKET :   Minik Alya Özşanlı Hassasiyeti Kediyi Kurtardı Diyarbakır Sokak

Tümü