Muhammed Recai Arslan Yatılı Erkek Kur’an Kursunda gençler ilim öğreniyor

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Işıklar Mahallesinde İş Adamı Tahsin Arslan tarafından 2020 yılında elim bir trafik kazasından hayatını kaybeden oğlu Muhammed Recai Arslan adına 2021 yılında yaptırdığı yatılı erkek Kur’an kursunda okuyan gençler Dini açıdan ilim öğreniyorlar.

16:38:28 | 2023-08-13

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Işıklar Mahallesinde İş Adamı Tahsin Arslan tarafından 2020 yılında elim bir trafik kazasından hayatını kaybeden oğlu Muhammed Recai Arslan adına 2021 yılında yaptırdığı yatılı erkek Kur’an kursunda okuyan gençler Dini açıdan ilim öğreniyorlar.

Dini ilim öğreniyorlar Taban alanı 500 metrekare olan ve 4 kattan oluşan, toplam 2 bin metrekare kapalı alana sahip olan Muhammed Recai Arslan Kur’an kursunda okuyan öğrenciler yatılı olarak kalırken, öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve İslam ilmi öğreniyor. Öğrenciler ayrıca hafızlık yapıyor.



Kendilerini geleceğe hazırlıyorlar
Muhammed Recai Arslan Kur’an kursunda okuyan birçok genç mezun olurken, şuanda 63 öğrencisi bulunan yatılı kursta çocuklar ve gençler zamanlarını Kur’an-ı kerim okuyarak ve dini eğitimlerle kendilerini geleceğe hazırlıyorlar.

"İlim ve hikmetten mahrum kalp ölüme mahkûmdur”
İlim ve dini açıdan insanların eğitim alması konusunda önemli bilgiler veren Muhammed Recai Arslan Kur’an kursun hocası Molla Abdullah Arslan, İlim, maldan hayırlıdır. Çünkü malı sen korursun; fakat ilim seni korur. Mal harcamakla azalır, ilim sarf etmekle çoğalır. İmam-ı Gazali hazretleri de, İnsanın diğer mahlûkattan üstünlüğü ilmi iledir, güç ve kuvvetiyle değildir. Çünkü deve insandan kuvvetlidir. İrilik bakımından da değildir. Çünkü fil insandan çok iridir. Cesaret bakımından da değildir.



Çünkü aslan insandan cesurdur. Çok yemesiyle de değildir. Çünkü mandanın karnı, insanın midesinden daha büyüktür. Şu halde ilim çok üstün bir vasıftır buyurmaktadır. Yemek ve içmekten kesilen hasta, ölmeye mahkûm olduğu gibi, ilim ve hikmetten mahrum kalp de ölüme mahkûmdur. İlim öğrenmek ve öğretmek çok mühimdir. Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki: Allah’ü Teâlâ ilim verdiği âlimlerden de Peygamberlerden aldığı misak gibi, ilimlerini saklamayıp insanlara açıklamaları için, söz almış ve "Rabbinin yoluna hikmetle, güzel öğütle davet et!" buyurmuştur. İşte bu yüzden siz değerli gençler burada ilim öğreniyorsunuz bunun yanında da hayatı anlıyorsunuz. Bizlerde burada sizlere ilimi, dini ve ahlakı öğretmen vazifemizdir. Allah sizin için hayırlı neyse onu mükâfat eylesin" dedi.




“Anne ve babalar, çocuğuna Kur'an-ı kerim öğretmelidir”

Molla Abdullah Arslan sözlerini şöyle tamamladı; ""Ehl-i sünnet itikadını ve ilmihalini öğrenmeyen ve çocuklarına öğretmeyenler, Müslümanlıktan ayrılmak, küfür felaketine düşmek tehlikesindedir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: İlim bulunan yerde Müslümanlık vardır. İlim bulunmayan yerde Müslümanlık kalmaz. Ölmemek için, yiyip içmek gerektiği gibi, kâfirlere aldanmamak, dinden çıkmamak için de, dinini, imanını öğrenmek gerekir. Ecdadımız her zaman toplanıp, İlmihal kitaplarını okur, dinlerini öğrenirlerdi. Ancak böyle Müslüman kaldılar.



İslamiyet’in zevkini aldılar. Bu saadet ışığını bizlere, doğru olarak ulaştırabildiler. Bizim de Müslüman kalmamız, yavrularımızı içimizdeki ve dışımızdaki kâfirlere kaptırmamamız için, birinci ve en lüzumlu çare, her şeyden önce Ehl-i sünnet âlimlerinin hazırladığı ilmihal kitaplarını okumak ve öğretmektir. Çocuğunun Müslüman olmasını isteyen ana-baba, çocuğuna Kur'an-ı kerim öğretmelidir. Fırsat elde iken okuyalım, öğrenelim ve çocuklarımıza, sözümüzü dinleyenlere öğretelim!"




ETİKET :   Muhammed Recai Arslan Yatılı Erkek Kur’an Kursunda Gençler

Tümü