MÜSİAD BAŞKANI BOZKUŞ’TAN, AK PARTİ İL BAŞKANI AYDIN’A ZİYARET

11:24:58 | 2021-03-11

D.BAKIR- Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Başkanı Mehmet Bozkuş, beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç MÜSİAD Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber, Adalet ve Kalkınma partisi (Ak parti) Diyarbakır İl Başkanı Av. M.Şerif Aydın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Sıcak ve samimi geçen ortamda, MÜSİAD Heyetini, Yönetim Kurulu üyeleriyle beraber karşılayan ve ağırlayan Ak parti Diyarbakır İl Başkanı M.Şerif Aydın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

HEPİMİZ, BU MUKADDES KENTE HİZMET ETMEKLE MÜKELLEFİZ

‘Mukaddes Diyarbakır’ın bağrından çıkmış, bu kentin ekmeğini yiyen insanlar olarak, hepimiz bu kutlu kente hizmet etmekle sorumluyuz.

Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra, 5. Haremi Şerif olan Diyarbakır’da yaşamak, hepimiz için iftihar vesilesidir. Dolayısıyla, hepimiz, el birliği ve gönül birlikteliği yapmalıyız.

Ak parti olarak, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, Mukaddes Diyarbakır’ın yararına olacak her türlü fikir ve projeye sonuna kadar destek ve takipçi olacağımızı bir kez daha, bu ziyaret vesilesiyle belirtmek isterim. Yarınlarımızı inşa edecek olan çocuklarımıza, kısır çekişmeler değil, tam tersine sevgi, kardeşlik ve dostluk mirası bırakmak zorundayız. Amacımız, kardeşlik zincirine yeni halkalar ekleyip, insanlarımızın sorunlarıyla hem hal olmak, onların dertleriyle dertlenmektir.

Allah; rızası için, yapılacak her türlü çalışma ve projeye hizmet etmek, bizim için onur vesilesidir. Değil elimizi, gövdemizi bile taşın altına koyarız. Yeter ki, Mukaddes kentimize hizmet etme şerefine nail olalım. MÜSİAD Başkanımız Mehmet Bozkuş ve Yönetim Kurulu da, bizim gibi, yakın bir zamanda göreve geldiler. Bu vesileyle, kendilerine bir kez daha teşekkür ediyor, bütün MÜSİAD heyetine, çalışmalarında başarılar diliyoruz’.

YERLİ VE YABANCI TURİST POTANSİYELİNİ ARTIRMALIYIZ

Daha sonra söz alan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Başkanı Mehmet Bozkuş ise, şunları söyledi:

‘Kutlu kent Diyarbakır, İnanç ve kültür turizmi bakımından, dünyanın sayılı kentlerinden biridir. Ancak bu zenginliğin, turizm açısından yeterince değerlendiremiyoruz.

Tarihin canlı tanığı Medeniyetler Beşiği olan kentimiz, sinesinde sayısız manevi ve tarihi yapı bulundurmakta, adeta üstü açık bir müze konumundadır.

Kutlu Dinimiz İslam’ın Anadolu’ya açılan ilk kapısı olan bu Mukaddes Kentte yaşamak, bizler için birer onur vesilesidir.

Görevimiz kapsamında başta resmi kurum ve kuruluşlar olmak üzere, STK’lar, Oda ve Borsa Birlikleri ve Esnaf Birliklerini ziyaret ederek, son derece faydalı istişarelerde bulunacağız.

Maalesef İlimizin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlik, iç ve dış turizm bakımından yeterince değerlendirilemiyor. Oysa ki, yeterli tanıtım yapılsa, gelecek turistlerle hem kent ekonomisine katma değer sağlanacağı gibi, hem de vatandaşlarımıza yeni iş olanakları temin edilebilir. Yeterli tanıtım yapılması, Diyarbakır’ın ulusal ve uluslar arası mecralarda, İnanç ve kültür turizmi açısından sinesinde barındırdığı yapılar anlatılmalıdır. Bacasız sanayi, turizm pastasından, kentimiz, hak ettiği payı alamamaktı.

MÜSİAD olarak, kapımız bütün vatandaşlarımıza açıktır. İnsanların sorunlarıyla hemhal olup, kamu yararına olacak projelere elimizden gelen bütün gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz. MÜSİAD, ülkemizin yanı sıra, dünyanın belirli merkezlerinde teşkilatı bulunan, küresel bir sivil toplum kuruluşudur. En önemli hedeflerimizden birisi, milletimizin asli gücü olan vasıflı, yetenekli, üretken yapılarının, sanayiye ve ülke ekonomisine kazandırılmasına destek verecek çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Diyarbakır İlimiz, özellikle son senelerde hızlı bir büyüme göstermekte ve gelişmektedir.

Hak, Hukuk, Adalet anlayışı ile görev yapacak, kentimizin geleceğine katkılar sağlayacak, İlimiz 2021 vizyonuna katkı sunma noktasında gayretler sarf edecek, liyakatli insanlarla, Mukaddes kentimize hizmet noktasında, her zaman göreve hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim. Adanmışlık ruhuyla hareket ederek, gönüllere hitap edecek, insanlarımızın sorunlarıyla hemhal olacak, liyakatli insanlarla çıktığımız bu kutlu yolculukta elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.

Ak parti il başkanımız M.Şerif Aydın ve bütün Yönetim Kuruluna bir kez daha hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyoruz.

 

Allah'ın izniyle, bölgemiz ve ülkemiz faydasına olacak her projenin, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hizmetkârı olmaya devam edeceğiz’.

HABER: YILMAZ ACU




ETİKET :  

Tümü