MÜSİAD DİYARBAKIR ŞUBESİ’NDEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI

09:02:14 | 2021-05-01

D.BAKIR-  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şubesi Başkanı Mehmet Bozkuş, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ‘Emekçilerin ve İşçilerimizin Bayramı kutlu olsun. Onların çabaları, gayretleri ve alın teriyle yapılan işlerimizle Diyarbakır’ımız her geçen gün daha gelişiyor, iyiye ve güzele doğru gidiyor. Emek Kutsaldır. O nedenle Emeğin kıymeti bilinmelidir.

Alın teri ve emeğin kutsallığını yansıtan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, çalışma barışını güçlendirmesini, toplumumuzda dostluk ve dayanışmayı artırmasını, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini diliyorum.

Çalışan, üreten kesimlerin beklenti ve taleplerini karşılamanın, sorunlarına üretilecek çözümlerin ülkemizdeki huzur ve istikrarın temel unsurlarından birini oluşturduğu hepimin malumudur. Bu anlayışla, diğer alanlarda olduğu gibi çalışma hayatında da en ileri standartlara ulaşmak için son yıllarda önemli adımlar atan ülkemiz, önümüzdeki dönemde de çağın gereklerine göre, ihtiyaç duyulan reformları kararlılıkla hayata geçirecektir.

Her şart ve koşulda sağduyuyu koruyarak, karşılıklı anlayış, uzlaşma ve diyalog zemini içinde hareket ederek, mevcut tüm sorunların üstesinden geleceğimiz kanaatindeyim. MÜSİAD olarak duruşumuz, ilk kurulduğumuz günden bu yana, emek, üretim ve alın terine duyulan saygı ve özen üzerine inşa edilmiştir.

Bu sene, dünyayı kasıp kavuran bulaşıcı pandemi (KOVİD 19) dolayısıyla, geçmiş yıllarda olduğu gibi, meydanlarda kutlamalar yapamayacağız. Dileğimiz başta aziz vatanımız olmak üzere, İslam Âlemi ve bütün dünya insanlarının, yaşadığımız bu zorlu süreçten kurtularak, yeniden eski sağlıklı günlere dönebilmemiz yönündedir. Emeği ve alın teriyle hayatını idame ettiren, tüm emekçilerimizin bu müstesna gününü, en kalbi duygularımızla kutluyorum. İstihdam oluşturan, çalışma ortamında çalışanlarıyla arkadaş olan, çalışanlarının haklarını ve hukukunu zamanında ve eksiksiz yerine getiren tüm İş insanlarına da selam olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İşçi Kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, gelecek yıldan itibaren, dünya genelinde yeniden meydanlarda coşkuyla karnaval havasında kutlayacağımız 1 Mayıslara bizleri ulaştırmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum’.




ETİKET :  

Tümü