MÜŞTEREK HEDEFİMİZ, ONLARA DESTEK OLMAK

D.BAKIR/ Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasemin Timur, ’10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, engellilerin sorunlarına duyarlılık göstermemiz gerektiğini kaydetti.

15:50:01 | 2022-05-13

Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasemin Timur, ’10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekilmesi açısından önemli bir gün olduğuna dikkati çekerek, duygularını şöyle dile getirdi: ‘Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendiren; teşhisten tedaviye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir konudur. Engelli kardeşlerimizin hayatını daha da kolaylaştırmak, umutlarını daima diri tutmak için devletimiz bütün imkânlarını seferber etmektedir. Onları teşvik etmek, sosyal hayata dâhil etmek, kalplerdeki ve zihinlerdeki bariyerleri el birliğiyle kaldırmak ise hepimizin vazifesidir.


Bu anlayışla, ilimizde engelli vatandaşlarımız ve yakınlarına kalbi duygularımızla yaklaşmalı, olabildiğince empati göstererek, sorunlarına hassasiyetle yaklaşabilmeliyiz. Özel gereksinimi olan vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini sağlamak ve yardımcı olmak, devlet ve millet olarak en önemli sorumluluklarımızdandır. Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatta daha fazla varlık göstermeleri, sosyal sorumluluk üstlenmeleri ve kendilerini hak ettikleri yerde görmeleri şüphesiz sosyal dokumuzu zenginleştirecek ve gücümüze güç katacaktır. Unutmayalım ki, her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için çaba göstermek, sadece engellileri ve ailelerini ilgilendiren bir husus değil, toplum olarak tüm kesimlerin ortak sorumluluğundadır.


Bu müstesna günlerin, toplumumuzda engellilik konusunda farkındalık oluşturup, engellilerimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlaması dileğiyle; Yüce Rabbimiz’den; bütün engelli vatandaşlarımız ve ailelerine bir ömür boyunca sağlıklı, huzurlu, mutlu başarılarla dolu bir hayat niyaz ediyoruz’.




ETİKET :  

Tümü