ÖMER ASKAN: KAPSAYICI EŞİTLİĞİ SAĞLAMALIYIZ

D.BAKIR/ Diyarbakır Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ömer Askan, ’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla, yayınladığı mesajında, duygu yüklü ifadelere yer verdi.

12:24:32 | 2022-12-03

Askan, ‘Birleşmiş Milletler (BM), Engellilik alanında uzun yıllardır devam eden çalışmalarının sonucunda, 2006 yılında kabul edilen ‘Engelli Bireylerin Haklarına Dair Sözleşme’, bazı kazanımlar getirdi. Engelli kardeşlerimizin, hakları ve refahının gelişmesi ile, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi', Afet Riskini Azaltma Çerçevesi, İnsani Eylemde Engelli Bireylerin Dâhil Edilmesi Şartı, Yeni Kentsel Gündem ve Kalkınma için Finansman Hakkında Addis Ababa Eylem Gündemi gibi uluslararası kalkınma taahhütlerinin uygulanmasına katkıda bulundu.


Ayrıca, 2018 yılının teması olan ‘Engelli kardeşlerimizi güçlendirerek, kapsayıcılığı ve eşitliği sağlamak’ hususu da olumlu sonuçlar verdi. ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ 2019 yılı teması ise, ‘Engellilerin Katılımı ve Liderliklerini Teşvik Etmek olarak belirlendi ve 2030 yılı hedeflerine atıfta bulunuldu.


Adil, kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınma için engelli bireylerimizin güçlendirilmesi hususuna vurgu yapılıyor. 2030 Gündemi ise ‘kimseyi geride bırakma’ sözü veriyor.
Dünya genelinde bütün hükümetler, engelli bireylerimiz ve temsilci örgütlerimizin, Akademik kurumlar ve özel sektörün Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG'ler) için kompakt bir şekilde çaba sarf etmeleri elzemdir. Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli "engeller" ile karşılaşan engelli vatandaşlarımız, sorunlarını dile getirecek.

 

Bu vesileyle engelli kardeşlerimizi saygıyla selamlıyor, Cenabı Allah’tan bütün engellilerimize bir ömür boyunca sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler nasip etmesini, niyaz ediyorum’.




ETİKET :   ömer askan engeliler

Tümü