ONLARI SEVGİ VE ŞEFKATLE KUCAKLAYALIM

D.BAKIR/ Hurdacılar, Buzdolabı Tamircileri Tüpgaz Esnaf Sanatkârlar Oda Başkanı Şeyhmus Kaval, ’10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, ‘Engelli kardeşlerimizi, sevgi ve şefkatle kucaklayarak, sorunlarının çözümü noktasında gayret gösterelim’ dedi.

15:49:27 | 2022-05-13

Şeyhmus Kaval, mesajında, duygularını şöyle dile getirdi:
‘Azim ve sabırla, zaten bütün engellerin üstesinden gelen engelli kardeşlerimizi takdir ediyoruz. Onlara karşı saygı ve sevgi çerçevesinde hareket etmek, aslında, bizatihi kendimize karşı göstereceğimiz sevgi ve saygı demektir. Bizim en büyük engelimizin cehalet olduğunu ve cehaletle topyekun mücadele etmemiz gerektiğini, daha ilkokul çağlarından, çocuklarımıza aşılamalıyız diye düşünüyorum.


Aslında onların hayatlarına pozitif katkı sağlayacak dokunuşlar yapabiliriz. Örneğin, engellilere ayrılmış yerlere arabamızı park etmeyerek, örnek bir duruş sergileyebiliriz. Toplu taşıma araçları, engelli vatandaşlarımızın kolayca binip inebileceği biçimde düzenlenip, parklar veya umuma açık iş yerlerindeki tuvaletler, engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği biçimde yapılabilir. Keza, kaldırımlar engelli kardeşlerimizin rahatça ulaşabilecekleri şekilde dizayn edilebilir. Engelli kardeşlerimize sevgi ve ilginin yanı sıra, özellikle Eğitim konusunda bütün kişi ve kuruluşların üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri, onların özellikle özel sektörde istihdam edilmeleri yönünde çaba harcamak, hepimizin önem vermesi gereken konuların başında gelmektedir.


Bu duygu ve düşüncelerle, Yüce Rabbimiz’den; bütün engelli vatandaşlarımız ve ailelerine bir ömür boyu sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam niyaz ediyorum’.




ETİKET :  

Tümü